Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nun 4. Olağan Genel Kurulu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımı ile Ankara'da gerçekleştirildi.Tek listeli genel kurulda muhtarların yoğun teveccühünü ve tam desteğini alan Trabzonlu Bekir Aktürk ikinci kez Türkiye muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanlığı görevine getirildi.

Ülkenin dört bir yanından yüzlerce muhtarın katılımı ile gerçekleşen genel kurulda kendisine yeniden genel başkanlık görevi layık görülen genel başkan Aktürk tüm muhtarlara katılımlarından ötürü teşekkür ederken genel kurula katılarak muhtarlara olan ilgi ve alakasını her zaman gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da bu önemli günlerinde kendilerini onurlandırmasından ötürü ayrıca teşekkür etti. Başkan Aktürk önceden olduğu gibi milletin ve devletin hizmetinde en gayretli bir şekilde çalışarak muhtarlık müessesini layık olduğu en güzel yere taşıyacaklarının sözünü verdi.

Genel Kurula katılan ve yoğun ilgi gören İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Genel Başkan Bekir Aktürk'ü tebrik ederek, "Eskiden muhtara sadece köyle alakalı konular sorulurdu. Bugün muhtar toplantılarında; şehirleşmeyi, uyuşturucuyla mücadeleyi, sosyal meseleleri, altyapı ve asayişi konuşuyoruz. Muhtar artık; sadece köye ait değil, şehrin bir öğesi ve şehrin yönetiminde etkin olan bir aktördür..." dedi.

Editör: Haber Merkezi