AK Parti’de 31 Mart yerel seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabilmek için 7, ilçelerde belediye başkan adayı olabilmek için ise 95 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Pazar günü yapılan temayül yoklamasının ardından nefesler tutuldu, tüm dikkatler Ankara’dan gelecek haberlere çevrildi.

AK Parti en yüksek oya sahip parti olmasına rağmen adaylık sürecini en erken başlatan ve en detaylı bir şekilde sürdüren parti olma geleneğini bu seçim döneminde de sürdürüyor.

İsmi her dönem ya milletvekili adaylığı ya belediye başkan adaylıkları için geçen pek çok isim yine aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Herkes isimlere odaklanmış, her isim de kendini ön plana çıkarıp işe başlıyor.  

Lafta “Ben değil biz siyaseti yapacağız” diyor çoğu aday adayı ama bunu kimle ve ne şekilde yapacaklarından hiç kimse bahsetmiyor.

Belediyecilik ‘tek kişilik’ bir iş değil, ekip işidir.

Belediye başkanı kadar yakın kadroları, yardımcıları, daire başkanları, amirleri de şehrin ihtiyaç ve beklentilerine karşılık verebilecek, başkan kadar yetkin, etkin, ehliyetli olmalı diye düşünüyorum.

İnsan kaynağı noktasında ‘Vasıfsız’ bir idari yapıyı en kralına verseniz bile o yapı sürdürülemez.

Bu nedenle ekip olayına en az başkan adayı olacak kişi kadar önem verilmeli.

Kendi gücüne, cebine, koltuğuna, servetine, malına, mülküne çalışacak ‘Ekip’lere yeni dönemde fırsat verilmemeli.

Yoksa değişen sadece isimler olur, şehir aynı kalır...

MURAT ZEKİ SOLAK...
AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Aday Adaylarından, eski İl Başkan Yardımcısı, iş adamı Murat Zeki Solak, dikkat çekici bir isim.

Partinin Ortahisar kaygısını Başkan Ahmet Metin Genç kadar azaltabilecek belkide tek kişi.

Ahmet Metin Genç’in isminin Büyükşehir için ciddi bir şekilde anılması, “Ortahisar kime teslim edilir?” sorusunun sorulmasına neden oldu. Tam da bu noktada Murat Zeki Solak ismi ön plana çıkıyor. Solak’ın, AK Parti’ye her kesimden oy çekebilecek bir isim olduğunu bir çok kişiden de duydum.

Toplumun her katmanı ile olan sıkı bağları ve esnekliği sayesinde AK Parti’nin Ortahisar kaygısını ortadan kaldırabilecek bir aday adayı kendisi.

Görev verildiği taktirde eminim ki Solak, 31 Mart akşamı AK Parti’ye Ortahisar’ı rekor oyla kazandırır. Çünkü Murat Zeki Solak’ın hem enerjisi, hem yapısı, hem yaşı, hem sosyal çevresi ve hem de siyaset tarzı en aşırı uçlardan bile AK Parti’ye oy taşıyabilecek yapıda.

AK Parti öyle ya da böyle eğer Ahmet Metin Genç’siz bir Ortahisar düşünürse, Murat Zeki Solak adaylık için en yakın isimlerden biri olacaktır.

Editör: Haber Merkezi