SONNOKTA ÖZEL HABER - Hafta sonu 40 ilin belediye başkan adaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün partisinin TBMM’deki grup toplantısında, aralarında Trabzon, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 20 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacağı belirtildi. Açıklanacak iller arasında İstanbul’un yer almadığı ileri sürülürken Trabzon için bomba bir iddia gündeme geldi.

ÖNEMLİ GÖREVLER YAPTI
Ankara doğumlu ancak aslen Çaykara ilçesi Kumlu köyünden olan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, aynı bakanlıkta Müsteşar Yardımcısı Vekilliği, Elazığ Valiliği gibi görevlerde bulunan, Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak gösterileceği iddia edildi. Zorluoğlu ismi herkesi şaşırttı.

O KADAR İSİM ARASINDAN…
AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuru yapan Ayşe Sula Köseoğlu, Mazhar Yıldırımhan, Mehmet Atalay’ın da aralarında bulunduğu 7 ismin yanı sıra, Ahmet Metin Genç, Erdoğan Bayraktar gibi güçlü isimler bir yana bırakılarak Van Valisi ve Belediye Başkanvekili Zorluoğlu’nun isminin dahi gündeme gelmesi daha şimdiden teşkilat mensupları ve STK’lardan tepkilere neden oldu.

ADAM MI YOKTU
Bu tepkilerden serti 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Ergün Memiş’ten geldi. “Trabzon’a kayyum atanmıştır” diyen Memiş, “Adam mı yoktu Trabzon’da? Bu milleti aptal yerine koymayın. Ey Trabzon milletvekilleri, il ve ilçe başkanları uyumayın. Sesinizi çıkartın. 2004 seçimini unutmayın. Trabzon hep beraber var mısın? Kalk ayağa. Ben en az 3 bin oy verdirmeyeceğim. Yeminim yemin” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi