1 Ocak 2022 itibarıyla elektrik tüketiminde kademeli tarife uygulamasına geçilirken, bu uygulamaya göre ayda 150 kilovatsaatin altındaki tüketime yüzde 50, 150 kilovatsaatin üzerinde olan tüketime ise yüzde 125 zam yapılmıştı. 1 Ocak 2022 itibarıyla elektrik tüketiminde kademeli tarife uygulamasına geçilirken, bu uygulamaya göre ayda 150 kilovatsaatin

İSYAN NOKTASI

2022 yılı ile birlikte artış gösteren elektrik faturalarına enerji sektörünün uygulamaları da eklenince vatandaş çileden çıktı. Yeni yılda elektriğe gelen %52 ile %127’lik zammı, 2021 faturalarına da yansıtan enerji sektörü tepki çekti. Enerji sektörünün faturaların yüksek fiyattan hesaplanması için 150 kilovatsaatin dolmasını da beklediği öne sürülürken faturalar isyan noktasına getirdi.

SOYGUN DÜZENİ

CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu: “Her şeyi dış güçlere bağlayanlara sormak lazım, elektrik faturalarına da dış güçler mi zam yapıyor? Bu faturalar Allah’tan reva mı? Bunların yaşanabileceğini biz çok önceden söylemiştik. Hükümet bu konuya bir çözüm bulmalı ve indirime gidilmeli. Vatandaşın bu faturaları ödeme şansı yok. Vatandaşımız duruma isyan ediyor, çok haklılar. Resmen soygun düzeni.”

DURUM SIKINTILI

İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli: “Bu kabul edilebilir bir durum değil. Asgari ücret bile daha vatandaşın cebine girmeden erimiş durumda iken elektrik zammında gün oyunu yapılarak 1 Ocak 2022’ de açıklanan zammı faturalara aralık ayını da dahil ederek yansıttılar. Durum sıkıntılı boyutta, vatandaş isyanda.”

KABUL EDİLEMEZ

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt: “Buna zam bile demiyorum, bu soygundur. Bir taraftan iktidar olarak açıklanan enflasyon rakamları varken bu zam kabul edilebilir durum değil. Kendi söyledikleri ile çelişkidir. Konutta oturan vatandaşımız da, esnafımız da aşırı bir fatura ile karşı karşıya. Bu uygulamayı kabul edemeyiz.”

Editör: Haber Merkezi