Başkan Ekim, düzenlenen etkinlikte öğrencilik yıllarından başlayarak Belediye Başkanlığına kadar uzanan süreçteki kariyeri dahil olmak üzere birçok konuda bilgi ve birikimlerini öğrencilere aktardı.

Sizleri Dinlemeye, Sizlerle Sohbet Etmeye Geldim

Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan söyleşide konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Başkan Osman Nuri Ekim, “Türkiye’nin en genç Belediye Başkanlarından biriyim. Gençlerle aramızda çok fazla yaş ve kuşak farkı yok. Bu sebeple geleceğimizin söz sahibi gençlerimizin dertlerini, tasalarını, isteklerini gayet anlarım. Değerli genç kardeşlerim; sizleri dinlemeye sizlerle sohbet etmeye geldim. Güzel şehrimiz Akçaabat’ımızla ilgili düşüncelerinizi ve fikirlerinizi öğrenmeye geldim. Gençlerin çok yaratıcı fikirleri var. Sizlerin düşünce ve fikirleri bizim de ufkumuzu açacaktır.” Dedi.

Rutin Belediyecilik İşlerini Zaten Yapıyoruz; Asıl Mesele Gençleri Dinlemek

Sözlerine, ‘Akçaabat Belediyesi olarak rutin belediyecilik hizmetlerimizi belirlenen programlar dahilinde gerçekleştiriyoruz. Biz, buraya gençler için neler yapabiliriz diye sohbet etmeye geldik. Sizler için buradayız. Bizler, tüm makamlarda emanetçiyiz. Bu makamları zamanı gelince sizlere, yarının büyükleri olan siz gençlerimize devredeceğiz. Rabbim, Belediye Başkanlığı makamımı güzel hizmetler yaparak devretmeyi bana nasip etsin.  Geleceğimizi şekillendirecek olan gençlerimiz, eminim ki ülkemizin her alanda ileri gitmesini sağlamak için çalışacaklardır. Benim gençlerimize naçizane tavsiyem; çok kitap okumak, spor yapmak ve teknolojik gelişmelerle yakından ilgilenmektir.” Şeklinde devam etti.

Gençlere Yönelik Projeleri Anlattı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim söyleşide, Akçaabat’ta gençler için yapılan yatırımlardan da bahsetti. Başkan Ekim, “Söğütlü Mahallemizde Kültür Merkezi inşaatının yapımına başladık. Tamamlandığında orada bir sürü sanatsal ve sosyal faaliyet yapabileceğiniz alanlar ve güzel bir kütüphane kazanmış olacaksınız. Yine siz gençler için Akçaabat’a spor kompleksi kazandırıyoruz. İçerisinde Kapalı Yüzme Havuzu, Spor Salonu ve Gençlik Merkezinin olduğu bir kompleks düşünün. Yaylacık Mahallemizde bunun çalışmalarında sona gelindi. İhalesini önümüzdeki aylarda yapacağız. Kültür ve Sanat etkinliklerimizi sizlerin beğenisine sunuyoruz. Tiyatromuz, Türk halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korolarımız, horon kurslarımız, opera bale günlerimiz, konferanslarımız, müzik ve resim kurslarımız. Bunların hepsi sizler için. Spor faaliyetlerimizi de sizler için düzenliyoruz. Belediyemize ait Gençlik Merkezinde hemen hemen her spor dalında kursumuz var. Futboldan voleybola, okçuluktan masa tenisine kadar bir sürü spor kursumuz var. Online olarak bunlara siz de başvuru yapıp ücretsiz olarak kurslarımıza katılabilirsiniz. Bunların yanında yaptığımız daha birçok çalışma ve faaliyetimiz var ama onları da tek tek sayıp daha fazla zaman geçsin istemiyorum. Çünkü sizleri dinlemek istiyorum. Neler yaptığımızı ve daha neler planladığımızı belediyemizin sosyal medyalarını takip ederek öğrenebilirsiniz. Ayrıca sizlere birer kartvizit dağıttık. Bu kartvizitteki kare kodu okutarak bizlere fikirlerinizi önerilerinizi iletebilirsiniz” dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in konuşmasının ardından söz alan gençler, Akçaabat’la ilgili gördükleri sorunları, dile getirerek kendileri ve okulları için talep ettikleri istekleri ve Akçaabat’ı daha da geliştirmek adına birbirinden yaratıcı önerileri sıraladılar. Söyleşi, Başkan Ekim’in soruları cevaplaması ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi