SONNOKTA SENA YILMAZ - 1 Nolu Bostancı Mahallesi Muhtarı Yaşar Celep mahallesinde yaşanan okul sorunu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Celep şunları dile getirdi: “Mahallemizde yıkılan Bostancı İlkokulu’nun yerine yeni bir ilköğretim okulu ve anaokulu yapılmasını istiyoruz. Mahallemizde ki en büyük kanayan yaramız okulumuz. Sayın Valizimiz ile bir araya geldiğimiz bir toplantıda bizden temennilerimizi dile getirmemiz istendi, biz de sıkıntılarımızı bildirdik. Yaptığımız bildirimde ortaokulumuzun, KTÜ yerleşkesi içerisinde bulunan Mimar Sinan Ortaokulu olduğunu ve çocuklarımızın oraya gittiğini söyledik. Toplantıda buranın ilkokul ve ortaokul olarak değerlendirilmesini istediğimizi belirttik ve Valimiz de konuyu dikkate aldı. Daha sonra tarafımıza yazı geldi, biz de ne yapabiliriz diye düşünerek bu yazıyı Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’na yolladık.”

AYVAZOĞLU İLGİLENDİ
“Milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu da Milli Eğitim Bakanlığı komisyonunda konu ile ilgilendi ve dedi ki, ‘Muhtarım ben bunu komisyona sokacağım ama bu yıl ödenek yok, seneye inşallah bakacağız. Yarısını Milli Eğitim, yarısını da müteahhit arkadaşlar yapmak şartıyla bir girişimde bulunacağız.’ Okulumuzun buradaki görüntüsü çok kötüydü. Bilhassa yıkmamızın öncelikli nedeni de burada alkol alıyorlardı. Mahalle sakinlerimiz de bu durumla alakalı şikayette bulunuyordu. Bizde düşünüp taşınarak çözümü burayı yıkmakta bulduk. Bize destek veren, Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e teşekkür ederim, Selahattin Çebi de bizi dinleyerek, destek çıktı ve burayı yıktık. Okul konusunda bir çivi çakıp bir şeyler yapmayı düşünüyoruz, olur inşallah.”

İKİ ÖNEMLİ SORUN
“Şunu da belirteyim, bir aydınlatma meselemiz var. Anayol üzerinde yine Milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu’na sunduğumuz bir sıkıntımız mevcut. 1 kilometrelik ana yolun başında ve sonunda aydınlatma var ama ortasında kalan yerde yok. Böyle bir şey olabilir mi? Burada ışık olmaması tehlike doğuruyor. İki eksiğimiz var esasında. İlk önceliğimiz okul, ikincisi aydınlatmamız.”

ULAŞIMDA SIKINTI VAR
“Ulaşım konusunda da sıkıntımız var. İyi ki diyorum Ortahisar Belediyemiz var, şuana kadar yerel yönetimlerden sadece Ortahisar’dan destek gördük. Büyükşehir Belediyesi’nden bir greyder istedik ‘anayolumuza su akıyor’ dedik sıkıntımız giderilmedi. Büyükşehir’den 2 Nolu Bostancı hizmet gördü ama 1 Nolu Bostancı hiçbir şey göremedi.”

GÜZEL TEPKİ ALDIK
“Okulu yıktığımız zaman güzel tepkiler aldık. Bizim burada göreve seçilmemizin sebebi 16 yıldır p a r t inin içerisinde olmam ve milletvekilleri ile diyaloğumun iyi olması. Tanıyıp tanımamak çok önemli değil ama ben hizmet istiyorum. Hizmeti kendime istemiyorum, mahalle halkına istiyorum. Ama maalesef Büyükşehir Belediyesi’nden karşılık bulamıyoruz.”

DOĞALGAZ HİZMETTE
“Mahallemizde Eren Sokak’ta doğal gaz çalışması yaptık. Birkaç ay önce de; aydınlatma yoktu, bunu da cebimden ödeyerek yaptım. Verdiğim sözü hayata geçirdim. Yılmaz Sokak’ta da betonlama ve altyapı gibi çalışmalar hayata geçirdik. Nasip Sokak’ta 1 kilometre kanalizasyon ve alt yapı çalışması yaptık. Muhtarlığımızın eksiği olan park alanı ve oturma alanı sıkıntısını da çözdük. Yeni asfalt yaptığımız mahallelimizde vatandaşlarımızın çöplerini anayola inmeden koyabilecekleri konteynırlar yerleştirdik.”

NÜFUS’TA 850 MAHALLEDE 1100
“Nüfus Müdürlüğü’ne en son gittiğimde inanmadığım bir mevzu oldu, 850 seçmenimiz görünüyor ama 1100 nüfusumuz var. Ama eminim ki buranın nüfusu 2 binden fazladır. TRT Sokak’ta yine 150 dairelik yapılan binalar var oralarda dolarsa nüfusumuz artacak. Büyükşehir Belediyesi’nden ufak da olsa destek istiyorum. Mahallemizde vergilerimizle yapılmış olan anayola kanalizasyon yaptırmak istiyordum. Yolun kenarında oluşmuş olan dikenli hale gelmiş çamurlu yerleri temizleyerek arabaya yükleyip kanalizasyon açarak, yağmur sularının kanaldan geçip yolu bozmamasını istedik ama olmadı.”

HEKiM iSTiYORUZ
“Buranın gelişebilmesi için okul lazım. Okul oldu mu burası daha farklı olacak ve insanları çekecek. Burası çok güzel ve sakin bir yer. Spor kompleksi istiyorlar, Aile Hekimliği’nden de bir hekim istiyorum. Buradaki yaşlılarımız Kalkınma’da bulunan Aile Sağlığı Merkezi’ne gidiyor. Pandemi var diye burada konutlaşma olmuyor. Eğer pandemi geçerse buralarda yer bulamayacağız. Çocuklar için spor alanları yapacağız. Muhtarlığımızın yanında park yeri var. Orada kadınlarımızın oturabildiği yerler mevcut. O alana spor aletleri de koydurttuk. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum.”

BURASI HALKIN MALIDIR
“Yarın birileri çıkıp da ‘Biz Milli Eğitim ile görüştük buraya Millet Bahçesi VEYA başka bir şey yapacağız’ derse burası anında mahkeme kararı ile vatandaş tarafından geri alınır. Zaten burası vatandaşın malı. Bu mahalle Cumhurbaşkanımızı ağırladı, ondan da destek bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın ve vekillerimizin desteği ile mahallemizi büyüteceğiz. İki yüzden fazla çocuğumuz ilkokul ve ana okul eğitimi almak için şehir merkezine gidiyor. Maliyet açısından velilerimize bu büyük bir yük doğuruyor. Mahallemizde okulu yaparsak bu sıkıntıdan da kurtulmuş oluruz.”

SÖZ VERiP ERTELENiYOR
Mahalle sakini Özer Aydın da şunları dile getirdi: “Muhtarımızın yaptığı işlerden memnunuz, kendisine teşekkür ediyoruz. Okul konusu, uzun zamandır mevcut vekillerimizin sürekli söz verip ertelediği bir iştir. Mahallemizin acil şekilde okula ihtiyacı var. Çocuklarımızın buradan şehirdeki diğer okullara gitmesi ailelere hem ekonomik olarak sıkıntı doğuruyor hem de çocuklarımız erken saatte kalkıp yola koyulmak zorunda kalıyor. Bu alanın uzun yıllardır boş kalması daha sonra bir takım sorun ve sıkıntıları da meydana getirecektir. Bu alan Milli Eğitim’in kullanımına tesis edilmiş bir alandır.”

FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILMALI
“Burada kamu yararına, mahalle ile istişare edilerek karar verilerek herkesin kararına uygun bir sosyal bir proje değerlendirilebilir ama bizim önceliğimiz okul. Mahallemiz Ortahisar ilçesinin merkezine uzak kalan bir yer. Belediye yetkililerimiz zaman zaman buraya gelip kendi gözlemleri sonucunda bu bölgelerin eksikliklerini görüp bir şeyler yapabilir. Dolayısıyla bölgemizi ziyaret edecek olan yetkililer vatandaşımızla sohbet ederek, neler yapılabileceği noktasında fikir alışverişi gerçekleştirilebilir. Bizim seçtiğimiz insanların yanı başımızda olmalarını arzu ediyoruz. Bunu mahallemiz ve vatandaşlarımız için arzu ediyoruz. Gelsinler daha fazla istişare edelim.”

Editör: Haber Merkezi