Trabzon’da insanların vakit geçirebilecekleri sosyal alanlar yok denecek kadar az.

İnanın insanlar, gün içerisinde iş yorgunluğunu, stresini atmak ve akşamları aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri sosyal donatı alanlarını şehrimizde bulmakta zorluk çekiyorlar.

Çoluk çocuğu ile akşamları gezmek isteyen aileler, ‘nerede hoşça vakit geçirebiliriz’ diye kara kara düşünüyorlar.

İnsanlar, artık Forum AVM’ye gitmekten başka çare bulamıyorlar. Orası da belli saate kadar açık kalıyor. Saat 22.00’dan sonra orası da kapanıyor.

Özellikle şehrimize dışarıdan gelen insanlar, bu eksikliği sıkça dile getiriyorlar. Evet hakikaten bu konuda çok büyük eksikliğimiz var.  Eğer biz şehrimize gelen misafirleri ve turistleri şehir merkezinde tutmak istiyorsak acilen bu eksikliğimizi gidermek zorundayız.

Turistleri sadece Uzungöl’e sıkıştırmakla olmaz. Şehir merkezine de çekmek zorundayız.

Bunu sadece turistler için değil, kendimiz için de yapmak zorundayız.

Artık insanlar, şehirde akşamları hoşça vakit geçirebilecekleri sosyal alanlar istiyorlar.

Bu konuda yetkililerimiz adım atmaları gerekir diye düşünüyorum.

Peki bu eksikliği gidermek için herhangi bir çaba var mı? Evet var ama yeterli değil. 

Şöyle ki Büyükşehir Belediyesi tarafından Gülcemal Projesi ve Trabzon Botanik Park yapılıyor. İnsanlar buralarda hoşça vakit geçirebilirler.

Yine Ortahisar Belediyesi tarafından da Tünel Akvaryum Projesi ile Mağmat Boğazı’nda ‘Tarihi İpkeyolu Canlandırma Projesi’de hiç şüphesiz turizme büyük katkı verecektir.

Bu konuda hem Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyoruz.

Ancak bu projelerin yanına yenilerine de eklemek zorundayız.

Mesela bu şehrin bir Disneyland hayali var. Şimdilik hayal gibi duruyor. Ama yapılması imkansız değil. İstenince bu ülkede ne projeler hayata geçirildi. Trabzon’da Disneyland neden olmasın?

Bu Disneyland şehir merkezinde hayata geçirildiğinde şehre katkılarını saymakla bitmez.

Burayı ziyaret edecek olan turistler, orada eğlenecek, yiyecek, gezecek, alış veriş yapacak en önemlisi de birçoğu şehir merkezinde konaklayacak.

Elbette 24 saat orada kalacak halleri de yok. Şehir esnafına da kazandıracak. Orada hoş vakit geçirdikten sonra şehir merkezini de gezeceklerdir. Yani şehre müthiş bir sıcak para bırakacaklar.

Ayrıca bu mega proje hayata geçirildiği takdirde yerel vatandaşlarımızda akşamları aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri müthiş bir eğlence merkezine de kavuşmuş olabilecekler.

Bilindiği üzere Disneyland Projesi, Başkan Gümrükçüoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan bir projeydi. Sayın Gümrükçüoğlu, projeyi hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Zaten belediye çalışmalarının değerlendirildiği toplantılarda da bu projeyi hayata geçirmek istediğini her defasında da söylüyor.

Yine bu projeyle ilgili bir anımı da sizinle paylaşmak isterim. 13 Aralık 2013 yılında Sayın Gümrükçüoğlu ile geniş kapsamlı bir röportaj gerçekleştirmiştim.

Gümrükçüoğlu bu röportajda mega projeye dikkat çekerek “2014 döneminden sonra 2019 dönemine kadar Trabzon’u bir Disneyland ile buluşturmayı hedefliyoruz. Projeyi geliştireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Sayın Gümrükçüoğlu hem o tarihte şahsıma verdiği demeçte hem de Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının değerlendirildiği toplantılarda bu projeyi sıkça dile getirmesi bu konudaki hassasiyetini ortaya koyuyor. Elbette mega projeler kolayca hayata geçirilemiyor. Arsa lazım, yatırımcı lazım, ödenek lazım. Ama şehirde birlik beraberlik içerisinde hareket edildiğinde başaramayacağımız iş yok.

Sayın Gümrükçüoğlu’na kurmayları da yardımcı olup bu vaadi gerçek olursa Başkan Gümrükçüoğlu, hakikaten şehrimizde müthiş bir başarıya imza atmış olacaktır.