SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Karayolları tarafından Trabzon şehir içi trafiği için düşünülüp, İmperial Hastanesi’nin yanından girip Çömlekçi’den çıkması planlanan tünel ve viyadük projesi geçtiğimiz hafta Ortahisar Belediye Mecilsi’nde tartışılmış, iktidar ve muhalefet belediye meclisi üyelerinin çekincelerinin ardından şehir hassasiyeti ile karar alınarak konu Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sevk edilmişti.

DERS ÇIKARTILMALI
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelecek olan projenin şehir içi trafiğine katkı sunmayacağı gerçeği ortada iken, zaten sahil bandında sıkışan trafiği daha da çözümsüz hale sokacağı konunun uzmanları tarafından da defalarca dile getirildi. Trabzonlu, daha önceki hatalardan ders çıkartılıp Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu projeye onay vermemesini istiyor.

REŞADİYE GİBİ OLUR
Daha önceki yıllarda Reşadiye’de yapılan viyadüğün de Trabzon şehir içi trafiğine katkı sunacağı dile getirilmiş olmasına rağmen şuan imkan olsa yolun yıkılması gündemde.

SAĞLIKLI DEĞİL!
Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, “Ortahisar Belediyesi’nde bu konudaki hassasiyetler dile getirdi. Ben oradan geçecek projeyi sağlıklı görmüyorum. Karayolları Trabzon kent merkezine haksızlık ediyor. Trabzon, tüneller, viyadükler şehri oldu. Her tünel beraberinde sıkıntılar getirmekte” dedi.

Editör: Haber Merkezi