Selahattin ÖZCAN - SONNOKTA 


İPTAL EDİLDİ
Ziraat Mühendisleri Odası’nın davası sonucu, Trabzon’da 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın mahkeme kararı ile iptali gündemdeki yerini koruyor. Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen konu ile ilgili şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu ve Meclis’te onaylanan alt bölge 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı şuanda iptal edilmiş durumda.”

DOĞRU KARAR
“Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve ilgili yönetmeliklerine uygun olmayan hususlar, belirlemeler ve kararlar barındırmasından dolayı problemler vardı. Bu sorunlu hususlar ilgili meslek odası tarafından dava edildi ve mahkeme iptal yönünde doğru bir karar vererek, Tarım İl Müdürlüğü’nden görüş alınmadan bu işlemin yapılamayacağı belirtildi.”

MAHKEME KARARI İLE…
“Dolayısı ile dava konusu olan, Büyükşehir Belediye Meclisi kararlarıyla 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın tümü onaylanmış olduğundan, mahkeme kararı ile bu planların bütünsel olarak iptal edildiği anlamı ortaya çıkmakta. Mahkeme kararı ile, Trabzon ili genelinde bu üst kademe nazım imar planlarına göre onanmış olan bütün alt kademe planlarının sakatlandığı bir durum oluşmuştur.”

NE ACI Kİ 7-8 YILDIR OTURTAMADIK!
R.A.: “Büyükşehir Belediyesi’nin hukuk birimi ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın nasıl bir yol haritası izleyeceğini göreceğiz. Biz bu konuda zamanında uyarılarımızı yaptık, kimi uyarılarımız Büyükşehir Belediyesi tarafından haklı bulunarak düzenleme yapıldı, kimileri ise pek dikkate alınmadı. Ne acı ki 7-8 yıldır bu şehrin planını oturtamadık.”

Editör: Haber Merkezi