Cumhur İttifak'ı Ak Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu düzenlediği proje tanıtım toplantısı ile Trabzon için düşündüğü projeleri açıkladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak Murat Zoorluoğlu’nu tanıtan bir video izletildi.

Daha sonra ise Trabzon için hazırlanan “Hayde Trabzon” klibi ekranlardan izleyiciyle buluştu. Yapılan konuşmaların ardından alkışlarla sahneye çıkan Murat Zorluoğlu kendi sunumuyla belediye yönetim anlayışı ve şehre dair projelerini sıraladı.

İşte o açıklamalar:
BENİM İÇİN BÜYÜK ONUR
Binlerce yıllık tarihe sahip, sayısız kültüre ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği bu kadim şehre, belediye başkan adayı olmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyorum. Bu özel ve kadim şehrin hizmetkârı olmak, güzel insanlarının yüreklerine dokunacak hizmetler üretmek ve halkımızla birlikte bu kentin geleceğini inşa etmek benim için en büyük onur olacaktır. Bu vesileyle bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve partimize bir kere daha müteşekkir olduğumu ifade ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

BOYNUMUZUN BORCUDUR
Trabzon, çocukluğumu ve ilk gençliğimi yaşadığım; en güzel hatıralarımı içinde barındıran büyülü bir şehirdir benim için. Mensubu olmaktan hep gurur duyduğum; her yerde ve her zaman göğsümü gere gere Trabzonlu’yum diyebildiğim, kendimi tam anlamıyla ait hissettiğim, baba evim, ata yurdumdur. Bize Fatih Sultan Mehmet’in, Yavuz Sultan Selim’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasıdır bu şehir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hepimize emanetidir Trabzon. O büyük insanların bize teslim ettikleri emanete gözümüz gibi bakmak, şerefimiz gibi sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur.

TRABZON’DA HİZMETE TALİBİZ
İşte bu anlayışla yola çıktık ve yaklaşık 3 aydır sahada, sizlerle beraberiz. Meslek odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, belediye başkanlarımızla, kamu kuruluşlarımızla ve halkımızla birlikteyiz. Bu süreçte bir taraftan şehrin meselelerini istişare etme imkanı bulduk, diğer taraftan eğer seçilirsek nasıl bir belediye başkanı olacağımızın işaretlerini vermeye çalıştık. Yine bu süre içerisinde şehrimizin sorunlarına özel çözümler içeren ve birazdan ayrıntılarını sizlerle paylaşacağım projelerimizi hazırladık. Yerel yönetimde, Trabzon’da hizmete talibiz. Trabzon’un güzelliğine güzellik katmaya talibiz. Trabzon’u daha da büyütmeye, kalkındırmaya talibiz. Trabzon’u bir marka şehir, bir prestij şehri, bir 21’inci yüzyıl şehri, gerçek bir büyükşehir yapmaya talibiz.

SADECE YOL VE KALDIRIM YAPMAYACAĞIZ
Biz bugün sadece projelerimizi açıklamayacağız. Şu ana kadar yapan aday oldu mu bilmiyorum ancak biz bugün sizlerle önce yeni yönetim anlayışımızı, sonra projelerimizi paylaşacağız. Çünkü biz sağlam projelerin ancak ve sadece insanı merkeze koyan bir yönetim anlayışı zemininde yükselebileceğine, vücut bulabileceğine inanıyoruz.  Çünkü biz sadece yol, kaldırım, köprü, bina yapan bir belediye olmayacağız.  Biz, biraz sonra sizlere ayrıntılarını arz edeceğim yeni yönetim anlayışımızı tüm teşkilatımızda hakim kılarak, işi görülsün-görülmesin, belediyenin kapısından içeri giren herkesi, mutlu bir şekilde oradan uğurlamak istiyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın gönül belediyeciliği hedefini de ancak bu şekilde yakalayabileceğimize inanıyoruz.

İŞTE ZORLUOĞLU’NUN PROJELERİ
ULAŞIM MASTER PLANI

Yol ve Tünel Çalışmaları

Kanuni Bulvarı 2020 yılında tamamlanacak

Boztepe ve Çukurçayır mahallelerini sahil yoluna bağlanacak

Tünelli Kavşak projesi ile Atapark trafiğini rahatlayacak

Ulaşım alanında yönetim anlayışını değiştiriyoruz. Otopark, Otobüs işletmelerini tek çatı altında topluyoruz. Trabzon gibi metrepol şehrin ulaşım meselesinin Büyükşehir Belediyesindeki daire başkanlığı ile yönetilmesi zor. Bizde Ulaşım A.Ş. ile daha rahat çözeceğimize inanıyoruz. 

Ulaşımla alakalı en önemli proje Hafif Raylı Sistem olacak. Akçaabat’tan, inşallah Yomra’ya kadar nazlı nazlı salınarak gidecek hafif raylı şehrimize çok yakışacak. Hafif raylılar sadece ulaşım aracı değil şehri güzelleştiren şehir mobilyaları. Kısa zamanda şehrimize kazandırmış olacağız.

TRAFİĞE ÖZEL DOKUNUŞLAR
İl merkezi ve ilçelerde tek merkezden yönetilen 16 yeni otopark

Maraş ve Gazipaşa Caddelerinde araç ve yay trafiğini yeniden düzenlenecek

2 YIL İÇİNDE YENİ OTOBÜS TERMİNALİ
Mevcut Otobüs terminali Trabzon’a yakışmıyor. Kısa süre içinde belediye başkanlğımız nasip olursa ilk 2 yılda yeni modern otobüs terminali kazandırmış olacağız. Raylı sistem de Güneyden Erzincan’dan şehrimize ulaşacak. Değirmendere Bölgesi ulaşım entegrasyon merkezi olacak. Biz oraya otobüs garı inşa edeceğiz ama oraya önümüzdeki yıllarda gerçek gar inşa edecek. Bir taraftan otobüs, bir taraftan tren orası gerçek gar olacak. Dolmuşların modernizasyonu, ilçe minibüs ve otobüslerine merkezde uygun park ve durak yerleri.

YENİ TURİZM DESTİNASYONLARI
Büyükliman havzası, Akçaabat –Düzköy Havzası, Sera Gölü ve Uçarsu vadisi, Yanbolu Santa Vadisi, Araklı Karadere (Pazarcık vadisi), Sürmene Köprübaşı tarihi Kervanyolu projesi.

365 GÜN TURİZM 4 MEVSİM TRABZON… 
Kış turizmi, Gasta turizm, Dağ ve yayla turizmi, Festival, eğlence ve fuar turizmi, Agro turizm…

Altındere Vadisi Turizm Merkezi, Hıdırnebii Yayla Turizmi, Uzungöl Solaklı Vadisi, Sümela’ya telefirik projesi. Altındere Vadisinde seyir terasları, sosyal tesisler, Çakırgöl’de de çalışmaları yapılmış, epey doküman var. Kış Turizmiyle o bölgeyi kazandırmak istiyoruz. 

TRABZON KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ
1958 yılında yıkılan opera Binası Trabzon’un yeni kültür ve sanat merkezinde hayat bulacak.

Sahne performansları, Sergi alanları, Sanat galerisi, Plastik Sanatlar Merkezi

TRABZON DEĞERLERİ İLE BULUŞUYOR
Müzikten tiyatroya, resimden edebiyata heykeltıraştan sinemaya, sanatın her sahasında öne çıkan Trabzonlu sanatçılarla Trabzon halkı buluşacak.

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMALARI
Kaldırımlar, Uzun sokak, Maraş Caddesinde bina dış cephe giydirmeleri, sokak aydınlatmaları yenilenecek. Büyükşehir olarak Meydanın etrafı, Maraş ve Kunduracılarda cephe giydirmeleri, tabela kirliliğinden arındırma ve ışıklandırma ile bu bölgelerimizde çok güzel etkili dokunuşlarla buraları şehrimize yakışır gelen yerli ve yabancı turistlerin hayranlıkla bakacağı noktaya getirmeyi arzu ediyoruz. 

KIZLAR MANASTIRI
Tarihi Kızlar Manastırı yeni bir kültür ve sanat merkezi olarak şehre kazandırılacak.

VADİ TABAHKANE VE ZAĞNOS
Vadiler hem kültür-sanat aksları olarak değerlendirilecek hem de tema park konsepti ile çocuklar ve gençler için eğlence alanları oluşturulacak.

HİSAR TARİH ŞEHRİ
90.000 Metrekare tarihi dokuya uygun şekilde yenilenerek Hisar tarih şehri oluşturulacak. Pazarkapı’dan Yukarıhisar Komnenos Sarayı’na kadar kesintisiz yürüyüş yolu, kültürün kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarının icra edilebileceği çarşı, tarihi doku korunarak oluşturulacak yeme içme ve butik konaklama alanları ile Eski Trabzon yeni bir yüze kavuşacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLER
Tek tip kentsel dönüşüm uygulamaları yerine bölgenin ve vatandaşların ihtiyaçlarını gözeten çözümler üretilecek. Fiziki dönüşüm kültürel ekonomik ve sosyal dönüşümle birlikte tasarlayarak yep yeni bir şehircilik hamlesi başlayacak. Çömlekçi projesi süratle tamamlanacak. Kadınlar pazarı tarihi dokusu korunarak yenilenecek. Pazarkapı kimliği ve fonksiyonu korunarak dönüştürülecek. İlçelerde kentsel dönüşümler başlayacak.

GÜLCEMAL
Halkımızın görüş ve önerileri doğrultusunda yeni bir yaşam alanı kazandıracağız. Mega lunapark, Çocuk oyun alanları, Seyir terasları, Su sporları merkezi, Restoranlar ve kafeler, Konser alanları, Aquapark, kaykay ve paten pisti. Gülcemal, Ayasofya, Pazarkapı ve Olabilirse Olimpiyat Parkını bu şekilde sahile bağlamak istiyoruz. Trabzonlu halkımız daha rahat denize ulaşabilecek.  114 km sahil bandımız var. Bu 114 km’lik sahil şeridine özel dokunuşlar yapacağız. Plajlar, Bisiklet yolları, diğer fasiletelerle halkımız için çok daha cazip noktaya taşımak istiyoruz.

EKOLOJİK KÖPRÜLER
Gülcemal, Ayasoyya, Pazarkapı/moloz, Olimpiyat parkında yapılacak olan ekolojik köprüler ile denizle şehir arasındaki engeller aşılacak. 114 km’lik kıyı şeridi yeniden düzenlenecek. Yürüyüş ve bisiklet yolları, Eğlence ve dinlenme mekanları, plajlar, su sporları, paten ve kaykay pistleri Amatör balıkçılık iskeleleri. Kısmen projelendirdiğimiz Ulaştırma Bakanımızın bir AB Projesine müracaat ettiğimiz noktaya geldi. Bu alt geçit değil. Yine Merdivenlerden yukarı çıkarak üst geçitlere geçmiyorsunuz. Tatlı bir yolla, rahatlıkla keyfini çıkar çıkara yolun karşısına deniz tarafına ulaşabildiğiniz.. Yeşilin ağaçların bitkilerin olduğu ekolojik köprülerimizi 4 noktada hayata geçirmeyi arzu ediyoruz.

TRABZON MİLLET BAHÇESİ
63.000metrekare alanda Avni Aker kapalı tribünü, Yavuz Selim Stadı, Trabzonspor Zaman Tüneli, Millet Kıraathanesi, Yaya ve Bisiklet yolları, Çocuk oyun alanları, Buz Pateni Pisti. Akçaabat millet Bahçesi, Vakfıkebir Millet Bahçesi.

BORDO MAVİ MEYDAN
Trabzon yeni bir kent meydanı kazanacak. Yeni Pazarkapı cami, yeni ticari alanlar, otobüs ve minibüs durakları, Mücevher kent, Amatör Spora profesyonel destek, Performans ve yetenek seçim merkezleri, Çevre ve altyapı projeleri, tarım ve Hayvancılık, Sanayi, Kaynak üreten ve istihdam oluşturan belediye, 5 yılda 15 bin yeni istihdam. Engelsiz Yaşam Akademisi, Gençlik merkezi, Bilim merkezi, Uygulamalı eğitim platosu, Kadın Yaşam Merkezi, E-Belediyecilik, Trabzon İstişare meclisi, Bir fikrim var kabini.

AMATÖRE PROFESYONEL DESTEK
Trabzon deyince akla gelen bir başka çağrı yapan spor.. Spora daha fazla destek vereceğiz. Yatırım programımızı yaparken amatör spora ve spora daha fazla kaynak vereceğiz. Burada bizim çocuklarımız gençlerimiz var. Biz her zaman takdir imkânlarımızı onların lehine kullandık.  Her sezon başı Amatör Spor Kulüplerimize giyim yardımı ayni yardım yapacağız. Hepsine yetecek kadar.. Amatör Futbol Sahalarımızın eksiklerini gideceğiz. Amatör Futbol Sahalarımızın eksiklerini gidereceğiz.

BAMBAŞKA BİR DEĞİRMENDERE
Değirmendere bambaşka olacak. Cumhurbaşkanımız şehrimize geldiğinde, “Bana orada ki Değirmendere’de ki küçük sanayi sitelerini artık şehrin dışına taşıma veya uygun yerlere taşımanın zamanı geldi dedi. Belediye Başkanı seçilirsem, Değirmendere’de ki 5 tane küçük sanayiyi çok daha rahat taşıyacakları konforlu hizmet verecekleri başka alanlara taşıyacağız. Değirmendere’yi bam başka konseptle şehrimize kazandıracağız.

Editör: Haber Merkezi