Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin 2020 yılı son toplantısı, Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu Başkanlığında yapıldı. 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu, toplantı öncesi koronavirüs tedbirleri kapsamında ekipler tarafından etraflıca dezenfeksiyon işleminden geçirildi.

KAPATILAN İŞ YERLERİNE YÜZDE 50 SU İNDİRİMİ
Toplantının başında gündem dışı olarak Meclis’e gelen, Trabzon’da koronavirüs salgını nedeniyle genelge doğrultusunda kapatılan iş yerlerinin su faturalarında yüzde 50 indirim yapılması yönündeki karar, oy birliği ile kabul edildi. Meclis Başkan Vekili Karaoğlu, "Pandemi tedbirleri kapsamında kapatılan iş yeri sahiplerinin mağdur olmaması adına TİSKİ Genel Müdürlüğümüz ile yaptığımız çalışma neticesinde, yüzde 50 fatura indirimine gitmeye karar verdik. Büyükşehir Belediyesi olarak esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN KİRACILARINA DESTEK
Meclis toplantısında ayrıca Büyükşehir Belediyesi kiracılarına da destek olacak kararlar alındı. Koronavirüs salgını dolayısıyla genelge kapsamında kapatılan Büyükşehir’in kiracısı işletmelerle ilgili 20.11.2020 tarihinden itibaren, 31.12.2020 tarihine kadar kapalı oldukları dönemlere ait kira bedellerinin tahakkuk ettirilmemesi, kira sözleşmelerinin uzatılması ve kirasını ödeyenlere de mahsup yapılmasına karar verildi. Yine 19 Haziran tarihi baz alınarak, 01.07.2020 tarihinde açılışı gerçekleştirilen düğün salonlarından 12 günlük, 12 Ağustos 2020 tarihinde açılan halı sahalardan da 53 günlük kira bedellerinin alınmamasına, ödeme yapılmışsa mahsup edilmesine karar verildi. 

HASSASİYETLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, "Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak pandemi sürecinin başladığı ilk andan itibaren esnafımızın ve vatandaşımızın mağdur olmaması adına birçok konuda çalışma yürüttük. Gıda ve hijyen paketi ile sıcak yemek yardımlarında bulunduk. Su indirimi ve fatura erteleme ile birlikte kiracılarımızla ilgili ekonomik paketler açıkladık. Bu konuda hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 2, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen 5 maddenin müzakere edilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi