SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Meydan 3’üncü Etap Düzenleme Projesi kapsamında yapılan İskenderpaşa Otoparkı ve seyir terası ile ilgili gazetemize konuştu. Başkan Zorluoğlu, seyir terasının manzarasını bozan Toprak Mahsulleri Ofisinin Liman’da bulunan silolarının kaldırılması için girişimde bulunacaklarını belirtti.

SİLOLAR ENGELLİYOR
Trabzon Milletvekilleri ile bir araya geldiğini ve İskenderpaşa Otoparkı ile seyir terasını yerinde incelediklerini belirten Zorluoğlu, “Devam eden proje bittiğinde orada yapılacak seyir terasının manzarasının kesileceğini düşündüğümüzden bir girişimde bulunmak istiyoruz. Çünkü liman ve sahilin güzelliğini o silolar şuanda engelliyor.” dedi.

YENİ GÖRSELLİK KATAR
Zorluoğlu: “İlgili Bakanlığımız ve TMO Genel Müdürlüğümüz ile görüşüp siloların yüksekliğinin giderilmesi noktasında çare aranabilir. Otopark yıkılmadan silolar göze çarpmıyordu ama şimdi göze batıyor. Meydan’dan sahile bakan şehir manzarasını açmak için bu girişimi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Böylelikle şehre yeni bir görsellik de katılır.”

Editör: Haber Merkezi