SONNOKTA MERYEM AKGÜN - Trabzon’un Düzköy İlçesinde bulunan Çal Mağarası hem mağara içinde sunduğu doğa harikası görseliyle hem de mağaranın dışında mis gibi yayla havasıyla turizmin göz bebeği olan yerlerinden biri. Çal Mağarasının turizm açısından önem arz eden bir yer olması nedeniyle zaman zaman mağaraya giden yolun bozukluğu sitemlere yol açıyor. İlgili belediyeler konu ile ilgili ellerinden geleni yaptığını ifade ederken Düzköy Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında hizmet konusunda da problemler yaşanıyor. .

GELDİK GÖREMEDEN DÖNÜYORUZ
Geçtiğimiz günlerde gazetemizi arayarak sitemde bulunan bir turist söyledikleriyle şaşkınlık yarattı. İsmini vermeyen turistin iddiası şu yönde: “Trabzon’da Çal Mağarasını merak ettik ve Düzköy’e geldik. O kadar yolu kat edip geldiğimizde içeri alınmadık. Çünkü mağaranın çökme tehlikesi nedeniyle kapalı olduğunu ve içeriye ziyaretçi alamayacaklarını söylediler. Şaşırdık kaldık. Madem mağaranın çökme tehlikesi var bunu kamuoyuna duyurun. İnsanlar bu kadar yolu gelip sonra boş geri dönüyorlar.”

15 YIL ÖNCE TAHTA YOL YAPILDI
Vatandaşın iddiasını ve sitemlerini ilettiğimiz Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik ise, “ Mağaranın çökmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Sadece 2002 yılında yapılan tahta yürüyüş yolunda bir iki tahta kırılmıştır. Bunun içinde mağara bir saat kapatılmıştır. Bir saatin sonunda da ziyarete açılmıştır. Fakat şöyle bir durum var Çal Mağarası gezilesi, görülesi yerlerden. Turizmde göz bebeği olacak ve ön plana çıkması gereken yerlerden bir tanesi” dedi.

BAKANLIK YATIRIM YAPMIYOR
Başkan Çelik, yetkili kurumlara sitem ederek, “Böylesine değerli ve güzel bir mağara maalesef turizmden hak ettiği payı alamıyor. 2002’de yapılan tahta yürüyüş yolu ile 2017’ye geldik. Aradan geçen 15 yılda yetkili bakanlıktan ve kurumlardan ne bakım, ne onarım ne de yatırım aldı. Mağara çökmüyor ama içinin turizm için daha cazip hale getirilmesi gerekir. Burası çok güzel bir mağara, kıymeti bilinmelidir. 15 yıl da hiç mi bakımı olmaz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi