Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nca düzenlenen Anayasa değişikliği, referandum süreci istişare toplantısına katılarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

“Kılıçdaroğlu tek adamlık diktatörlükse sen diktatörmüsün”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Canikli, Türkiye'deki gibi saçma sapan bir hükümet sisteminin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını belirterek, “Kılıçdaroğlu diyor ki referandum tek adamlığı getiriyor. Allah’tan kork ya tatbiki tek adam olacak. Bunun örnekleri daha önce verdim. Sorun aynı yetkinin birden fazla kişiye verilmesinin ortaya çıkardığı kargaşa ve kaostan kaynaklanıyor. Problemimiz o. Kemal Kılıçdaroğlu sen CHP’de tek Genel Başkansın, tek adam son sözü başka söyleyen biri var mı orda? Tek bir kişi, tek adamlık diktatörlük var diyor şimdi sen diktatörmüsün? Madem tek adamlığın olduğu sistemlerle diktatörlük oluyor. O zaman sen diktatörsün. O zaman İngiltere Başbakan’ı diktatör, Almanya şansölyesi diktatör, söyle o zaman buyur söyle söyleyebilirsen. Yok böyle bir şey” dedi. 

“Millet çok tokat vurdu ama akıllanmadı”

Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemiyle ilgi söylediği sözlerin yalan olduğunu belirten Canikli, “Söyledikleri bütün değerlendirmeler yalan. Bu millet esasında o kadar çok tokat vurdu sayın Kılıçdaroğlu’na ama akıllanmadı. Bu sefer daha güçlü bir şey gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nu fıkra anlatarak eleştirdi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerini fıkra anlatarak sürdürdü:
“Şimdi iki tane arkadaş çok samimiler, futbolu çok seviyorlar. Bunlardan bir tanesi bir gün hastalanıyor. Diğer arkadaşı da ziyarete gidiyor. Arkadaşının durumu ağırmış, Hep merak edermiş ahirette bu futbol işi nasılmış. Arkadaşı diyor ki 'ben senin durumunu iyi görmedim sen gidicisin gibi gözüküyor. Biliyorsun hep merak ederdik ahiretti bu iş nasıl diye, hak vaki olur öbür tarafa gidersen bir şekilde bir şey yap bana bir şekilde orada o işin nasıl olduğunu anlat.' 
Aradan zaman geçiyor ve arkadaşı vefat ediyor. 15-20 gün sonrada bunun rüyasına geliyor. 'Hani hatırlarımsın ben ölmeden önce yatarken bana bir şey sormuştun. Futbolla ilgili iki tane haberim var sana. Bir tanesi iyi bir tanesi kötü. İyi haberim şu; futbol burada dünyadaki gibi oynuyoruz. Bir de takımımız var her Çarşamba bura da maç yapıyoruz. Bu iyi haberim. Diğer haberim ise önümüzdeki Çarşamba kalede sensin' diyor. Artık 16 Nisan’da bu Kılıçdaroğlu ve ekibini kaleye göndermemiz lazım. Osmanlı tokadının şiddetini artırmamız lazım."

“DEAŞ bile hayır kampanyası yürütüyor”

Ne kadar şer odağı var ise hepsbinin Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğunu belirten Canikli, “Kılıçdaroğlu ve ekibi, ekibini biliyorsunuz işte ne kadar şer odağı var ise yanında. PKK’dan HDP’den hepsi birlikte hareket ediyorlar. DEAŞ bile hayır kampanyası yürütüyor. FETO bir taraftan , Avrupa bir taraftan dizilmiş kampanya yürütüyorlar. İleri sürdükleri hiçbir tezin mantığı yok. Bu sistemde Kılıçdaroğlu gibi kişiler Cumhurbaşkanı olamaz. HDP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı olamaz ama MHP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı olabilir bu sistemde. Bu milletin çoğunluğa hitap edebilir. Cumhuriyet Halk Partisi gibi siyasi parti temsilcileri ve onların destekledikleri hiçbir kimse Cumhurbaşkanı olamaz. Bu millet onları Cumhurbaşkanı yapmaz. O nedenle can havliyle uğraşıyorlar. Kılıçdaroğlu, bu milletin yakasından düşün artık. Nerde Türk milletinin düşmanı var ise onlarla dost. PKK ile dost , HDP ile dost, Almanya ile dost, Hollanda ile dost . Alman vakıfları Türkiye’nin birlik ve beraberliğini toprak bütünlüğünü ortadan kaldırmak için sinsice çalışmalar yaptığını biliyoruz. O kadar yakın iş birliği içersindeler ki maddi destek bile almışlar. Çok ciddi destek veriyorlar. Organik bağ var aralarında” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi