AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, fındık üreticilerinden ürünlerini erkenden elden çıkarmamalarını isteyerek “Ürünümüzün korunması ve emeğimizin karşılık bulması için acele etmeyelim, ürünümüzü karşılığını bulmasını bekleyelim. Üreticimizin için rahat olsun, kimsenin ürünü elinde kalmayacak” dedi.

DEVLETİMİZ GEREKENİ YAPMIŞTIR

Selahaddin Çebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yılı için açıklan fındık alım fiyatlarının yerinde olduğunu söyleyerek “Sayın Cumhurbaşkanımız Giresun kalite fındık için 27 lira, levant kalite fındık için ise 26,5 lira fiyat açıkladı. Yüksek randımanlı fındığa en az 1 lira fazla ödeme yapılacak, fındık üreticilerine kilogramda ise 2 lira mazot ve gübre desteği verilecek. Nihai olarak fındık fiyatları kilogramda 29,5 lira ile 30 lira arasında gerçekleşecek. Devletimiz, her yıl olduğu gibi bu sene de fındıkta gerekeni yapmış, beklentileri karşılamıştır.” şeklinde konuştu.

FINDIK GELECEĞİMİZDİR

Türkiye’nin dünya fındık üretiminde söz sahibi olduğunu söyleyen Çebi, şöyle devam etti: Dünya genelinde fındık dikim alanlarının yaklaşık yüzde 75 Türkiye’de bulunuyor. Ayrıca ülkemiz dünya fındık üretiminin yüzde 70’ine sahiptir. Şehrimiz ve bölgemiz için de fındık üretimi büyük bir öneme sahiptir. Fındık değerimiz, geleceğimizdir. Ürünümüze sahip çıkarak kendi geleceğimize de sahip çıkmış olacağız.” dedi.

DEVLETİMİZ ÜRETİCİNİN YANINDADIR

Çebi, fındığa sahip çıkmanın bir yolun da ürünü değerinde elden çıkarmak olduğunu ifade ederek, üreticilerden ürünlerini ellerinden çıkarmak için acele etmemelerini istedi. Piyasa şartları göz önünde bulundurulduğunda ürünü bekletmenin en doğru karar olacağını kaydeden Çebi; “Fındık alım fiyatları ve destekleme miktarı açıklandı. Bölgemizdeki fındık hasadı tüm hızıyla sürüyor, bir süre daha ürün hasadı sürecektir. Bu süreçte ürünümüzün hak ettiği fiyatta değerlendirilmesi için şimdiden acele etmeden, fındığımızın değerlendirmesini bekleyelim. Hiçbir üreticimizin şüphesi olmasın, kimsenin ürünü elinde kalmayacak. Devletimiz tüm imkânlarıyla üreticilerimizin yanındır, bundan sonra da yanında olmaya devam edecektir.”

Editör: Haber Merkezi