CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Tamer Aydın, Beşikdüzü Belediyesi'nin üvey evlat muamallesi gördüğünü açıkladı.

Beşikdüzü’ne 4 yıllık bir yüksek okul ve ya fakülte yapılması gerektiğini söyleyen Aydın‘’İlçemiz Trabzon’un 18 ilçesinden biri olup eğitimle ünlenmiştir. Çünkü Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlanma projelerinden belki de en önemlisi olan 21 Köy Enstitüsünün kurulduğu yerlerden birisidir. Günümüzde artık yüksek okulu olmayan ilçe neredeyse kalmamıştır. Beşikdüzümüz alt yapısıyla hazırdır ve yıllarca talip olduğu 4 yıllık bir yüksek okula ya da fakülteye artık kavuşmalıdır. 1940 lı yıllardan bu yana eğitim kenti olan Beşikdüzü’ne üvey evlat muamelesi yapılmamalıdır. Siyasetin yaramaz çocuğu sayılmamalıdır’’ dedi.

‘’Belediyeyi borç batağında devraldık’’ diyen Aydın, ‘’Belediye Başkanımızın elini kolunu bağlayarak CHP’yi zayıflatmaya çalışanlar yanıldıklarını önümüzdeki ilk seçimlerde bir kez daha göreceklerdir. Nüfusa oranla Türkiye’nin en borçlu belediyesini aldık ve buna rağmen hakkaniyetli bir yönetim göstermeye özen gösterdik. Partimizin ve Genel Başkanımızın prensiplerinden taviz vermeden hak, hukuk, adalet duygusu ile yönetmeye de devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Belediyemize İller Bankasından gelen parayı kesseler de Belediyemizin gelirleri çok sınırlı olsa da şu anda çalışanlarımızın tüm alacaklarının ödenmiş olması, emeğe saygının ön planda olduğu bir belediyecilik anlayışımızın yansımasıdır. Bizi onurlu belediyecilik yapabilecek konuma getiren tüm kurumlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bize katkı verenleri eş başkan, kayyum gibi yalan ve iftiralarla itham etmeye çalışanlar bilimden, demokrasiden ve insanlıktan nasipini almamış olanlara şunu söylemek isteriz. Beşikdüzü Belediyesi her ne kadar CHP’den seçilmiş olsa da TC İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir kurumdur. Denetimi bu bakanlığa aittir. Bu nedenle Seçilmiş belediyeye kayyum atama yetkisi asla seçildiği partinin uhdesinde değildir. Belediye Başkanı kendisine danışman alabilir. Bu başkanın vereceği bir karardır. CHP anayasa, yasa ve yönetmelik dışına çıkmaz. Bu bizim kitabımızda yazmaz. Bizi kendi art niyetlerine ortak etmek isteyenler çabanız beyhudedir. Bizim kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’tür’’ ifadelerini kullandı.

Aydın ayrıca, ‘’Biz onun ilke ve devrimleri ile aydınlanıp yol yürüyoruz. Biz yürüdüğümüz yolda onunla ıslanıyoruz. Biz halka hizmet etmeye and içtik. Bizi kimse çetelerin esiri yapamaz. İlk genel seçimlerde iktidar olacağız ve bu ülke insanı hak ettiğ değeri ve insanca yaşama standartını yakalayacaktır. Hiç kuşkunuz olmasın “geliyor gelmekte olan” dedi.

Editör: Haber Merkezi