Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ,2016 yılında ihale edilen, ödenek yetersizliği nedeniyle tamamlanamayan Çiçekli Deresi Taşkın Koruma Porjesi’ni TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı.

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ,Trabzon Arsin Yeşilyalı Mahalle'mizden geçen Çiçekli Deresi için 2016 yılında ihale edilen taşkın koruma projesi ödenek yetersizliği nedeniyle bitirilememiştir. Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü ile Arsin Belediyesi arasındaki kamulaştırma problemleri nedeniyle inşaatına ancak 2017 Ekim ayında başlanan projenin bu zamana kadar sadece yüzde 16'sı tamamlanabilmiştir. Bugüne kadar proje için ayrılan ödenekler imalatı dahi karşılayamamıştır. 2019 yılında açıklanan son ödenek ise 2 lira, yanlış duymadınız, 2 lira gibi komik bir rakamdır. Yoğun yağış yaşandığında Çiçekli Deresi taşmakta, otuza yakın ailenin fındık bahçeleri ve arazileri zarar görmektedir, Çubuklu Mahalle'mize giden yol sular altında kalmaktadır.
Buradan yetkililere çağrıda bulunuyorum: Vatandaşlarımız daha fazla mağduriyet yaşamadan Çiçekli Deresi ıslah projesi için gerekli ödeneklerin acilen çıkarılmasını ve taşkın koruma projesinin bir an önce tamamlanmasını talep ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi