Önergesinde Trabzon turizminin sahipsizlik nedeniyle iyi yönetilemediğini, turizmcilerin ve esnafın mağdur edildiğini belirten Kaya, “4 bakan, 4 milletvekili var ama Trabzon’a 26 aydır bir Kültür ve Turizm Müdürü dahi atanamıyor, Trabzon sahipsizliğinin bedelini ödüyor.” diyerek tepki gösterdi.

AKP’nin “hiçbir başarı cezasız kalmaz” anlayışı sonucunda Trabzon’un başarılı Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız 2016 yılında görevden alınmış ve bu göreve AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun eşi Ali Ayvazoğlu atanmıştı. 2017’de göreve başlayan Ali Ayvazoğlu’nun 2020 Nisan ayında Ankara İl Kültür Müdürlüğü’ne atanması sonucu o tarihten bugüne 2 yılı aşkın süredir Trabzon’un İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü makamına asaleten atama yapılmadı.

“ATAMA YAPILMAMASININ SEBEBİ SİYASİ ÇEKİŞMELER Mİ?”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü makamına 2 yılı aşkın süredir görevlendirme yapılmamasını ve buna bağlı olarak turizmde yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıyarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sorular yönelterek, “atama yapılmamasının sebebi iktidar partisi içindeki anlaşmazlıklar ve siyasi çekişmeler midir?” diye sordu.

“TURİZMCİLERİMİZ VE ESANFIMIZ MAĞDUR EDİLİYOR”

Önergesinde Trabzon’un, eşsiz güzellikleri ve sahip olduğu birbirinden kıymetli tarihi ve turistik varlıklarıyla ülkenin ve Karadeniz Bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğuna ve Trabzon’da binlerce insanın turizm faaliyetlerinden geçimini sağladığına dikkat çeken Kaya, 2020 Nisan ayından bu yana yaklaşık 26 aydır İl Kültür ve Turizm Müdürü bulunmaması nedeniyle Trabzon turizminde büyük sorunların yaşandığını ve hem turizmcilerin hem de bölge esnafının büyük sıkıntılar çektiğini belirtti.

“TRABZON TURİZMİ İYİ YÖNETİLMİYOR”

CHP’li Ahmet Kaya, “Son yıllarda Trabzon’da dünyaca ünlü turizm merkezi Sümela Manastırı başta olmak üzere birçok turizm merkezinin plansız bir şekilde ve uzun süreli kapatılması nedeniyle Trabzon turizminin büyük yara aldığını ifade ederek, “Sadece Sümela Manastırı’mız 2015 yılından bu yana 7 yılda 4 kez kapatılıp, 4 kez açılmıştır. Bu kapatma kararlarının birçoğunun akşamdan sabaha alınan kararlarla uygulandığı; ne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ne de turizmcilerimizin önceden haberlerinin olmadığı yerel basında yapılan açıklamalarla ifade edilmiştir. Bu örnek bile turizm cenneti olan Trabzon’umuzda turizmin iyi yönetilemediğinin en büyük göstergesidir.” dedi.

“TRABZON SAHİPSİZLİĞİNİN BEDELİNİ ÖDÜYOR”

Kabinede Trabzonlu 4 bakan ile Trabzon’da iktidar partisinin 4 milletvekili bulunmasına rağmen; iktidar partisinin bölgede yüksek oy oranlarıyla destek almasına rağmen Trabzon’umuz birçok alanda olduğu gibi turizm alanında da sahipsiz bırakıldığını ve hak ettiği değeri göremediğini belirten Kaya, “Trabzon turizmi sahipsiz bırakıldığı sürece turizmcilerimiz ve turizmden geçimini sağlayan esnafımız her geçen gün kan kaybetmeye devam edecektir. Bu nedenle Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine bir an önce asaleten görevlendirme yapılmalı ve Trabzon turizmini ilgilendiren konularda atılacak adımlar turizmin tüm bileşenleriyle koordineli bir şekilde belirlenmelidir.” dedi.

CHP’li Ahmet Kaya soru önergesinde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a şu soruları yöneltti:

Türkiye’nin en önemli kültür ve turizm şehirlerinden olan Trabzon’da 2 yılı aşkın süredir İl Kültür ve Turizm müdürünün asaleten atanmamasının sebebi nedir?

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü makamı hangi gerekçe ve hangi amaçla 26 aydır boş tutulmaktadır?

Trabzon’a İl Kültür ve Turizm Müdürünün atanamamasının sebebi iktidar partisi içindeki anlaşmazlıklar ve siyasi çekişmeler midir?

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü makamına ne zaman asaleten atama yapılacaktır?

Editör: Haber Merkezi