Kaya, son yıllarda akaryakıta yapılan zamların ÖTV’den karşılanması sonucunda balıkçı teknelerine verilen mazottaki ÖTV avantajının ortadan kalktığını belirterek, “Balıkçı esnafımız birkaç yıl öncesine kadar 3 lira olan mazotu ÖTV’siz 1 buçuk liraya yani yarı fiyatına alıyorken, bugün zamlarla 7 buçuk lirayı bulan mazotu 6 buçuk lira civarında alabilmektedir. Mazotun pompa fiyatıyla balıkçı teknelerine verilen ÖTV’siz fiyat arasında neredeyse fark kalmamıştır. Artan yakıt giderleri balıkçı esnafımızı iflasın eşiğine getirmiştir.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Meclis’teki konuşmasında şunları söyledi:

“ÖTV’siz Yakıt Avantajı Ortadan Kalktı”

“Bilindiği üzere, balıkçı teknelerimiz ÖTV'siz yakıt kapsamına alınmıştı. Bu sayede, balıkçılarımız, en büyük gider kalemlerinden olan mazotu neredeyse yarı fiyatına alabiliyordu ve yine bu sayede vatandaşlarımız daha ucuza balık yiyebiliyordu. Son yıllarda akaryakıta yapılan zamların ÖTV'den karşılanması sonucunda balıkçılarımızın mazot alımlarındaki ÖTV avantajı ortadan kalkmıştır.”

“Aylık Yakıt Gideri 700 Bin Lirayı Buluyor”

“Bugün, aylık 700 bin liraları bulan yakıt giderleri nedeniyle Türk balıkçısı iflas etme noktasına gelmiştir, bankalara olan borçlarını ve çalışanlarının maaşlarını ödeyemez durumdadır.”

“Balıkçı Esnafı Yaşayabilsin, Vatandaş Ucuza Balık Yesin”

“İktidara çağrımızdır: Balıkçı esnafımızın yaşayabilmesi ve vatandaşlarımızın ucuza balık yiyebilmesi için acilen yeni bir düzenleme yapılmalı ve balıkçı teknelerinin birkaç yıl önce olduğu gibi ucuza yakıt almaları sağlanmalıdır.”

Editör: Haber Merkezi