Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman gazetemize gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Oyman şunları dile getirdi: “Çalışmalarımız yoğun tempo ile devam ediyor. Pandeminin arkasına sığınmadan sahada olduk ve olmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar Ortahisar’daki 86 mahallemizin 70’ine ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerde gerek esnafımızla, gerekse vatandaşlarımızla iletişim kurma fırsatı yakaladık. Vatandaşımızın şikâyeti genellikle siyasilerin seçim dönemlerinde yanlarına uğradıklarına dair idi, biz bu algıyı yıktık. Gönüllere dokunmak için adımlar attık ve bunda da başarılı olduk. Yarın seçim varmış gibi çalışmaya devam edeceğiz. İletişim kurduğumuz herkesin ayrı bir sıkıntısı var, kime dokunsak farklı bir sorun ile karşılaşıyoruz ve dert dinliyoruz.”

ÇALIŞMA ŞARTTI AMA PLANSIZ GİDİLİYOR!

“Şehirde devam eden altyapı projesi, gerçekten çok önemliydi. Biz zaten altyapının değişmesi gerektiğini ifade ediyorduk. O yüzden önemli bir adımdı ve çalışmayı takdir ediyoruz ancak ortada bir plansızlık olduğu gerçeği var. Çalışmalarda disiplinin kontrol edilemediğini fark ediyoruz. Çalışma yapılan mahallelerde bir kazı 2-3 kere yapılmak zorunda kalınıyor. 50 yıllık bir çalışma yapıyoruz diyorlar ama iş daha bitmeden yeniden yapılmaya ihtiyaç duyuluyor. Bunun sıkıntısını da vatandaş çekiyor. Bu çalışmaların sağlam bir denetleme ile gerçekleştirilmesi gerekli. Özellikle Beşirli Mahallesi’nde sürekli sıkıntı meydana geliyor ve yeniden kazı çalışmaları vatandaşı isyan ettiriyor. Zor bir işin altından çıkabilmek için projenin başında çok güzel bir planlamaya ve denetlemeye ihtiyaç vardır. Ama Trabzon’da bunun olmadığını görüyoruz.”

ARALARINDA YETKİ KARMAŞASI VAR

“Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi arasında, ‘O yol senin.’, ‘Bu sokak benim.’ diyalogları duyuyoruz. Kişisel olarak Belediye Başkanları arasında bir şey var veya yok diyemem ama yetki karmaşası yaşadıkları ortada. Ahmet Metin Bey’e (Genç) İstişare Toplantısı’nda özellikle bu konuyu dile getirdim, aralarında yetki karmaşası var ve bunun sıkıntısı vatandaşa yansıyor. Sadece üstyapıda değil, şehirde genel olarak Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi arasındaki ilişkilere baktığımızda kurumlar arası karmaşa yaşandığı ortada.”

VAATLER NEREDE?

“Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Bey, 2014 yılında Ortahisar Belediye Başkanlığı Adayı iken birçok vaadi vardı ve bunların yapılmayacağı zaten belliydi. Aradan tam 7 yıl geçti ama halen vaat edilen projelerin durumu ortada. İki Mahalli İdareler Seçimi geçti ve burada toplam 128 vaat duyduk. Bunları yapacağız denildi, vatandaştan oy istendi ama uygulamaya geldiğimiz zaman bakıyoruz ki şu anda sadece 13-14 proje yapılmış. Diğer vaatlerden haber yok. Birçok proje için ‘Başvuru yaptık, sonuç bekliyoruz, bütçe bekliyoruz.’ tarzı ertelemeler söz konusu.”

EN ACI ÖRNEK TRABZON’DUR

“Bu şehirde en büyük problemlerden birisi kentin kentleşememiş durumda olmasıdır. Trabzon’a baktığımız zaman her tarafta ayrı bir eksik görüyoruz. Şehir karmaşık bir hale getirilmiş. Bu karmaşık durumun sorumluluğu da hem Büyükşehir Belediyesi’nin, hem de Ortahisar Belediyesi’nindir. Eğer üniversitelerde bir çarpık kentleşme ders konusu olacaksa buna en acı örneği Trabzon olarak gösterebilirler, ne yazık ki öyle bir hale geldik.”

GEÇTİĞİMİZ DÖNEM YİNE AYNI PARTİ VARDI

“Son dönemlerde deniliyor ki, Trabzon’un neresine baksanız proje var. Demek ki bir önceki dönem hiç proje yapılmamış. Ancak şu da bir gerçek ki bir önceki dönemde de Büyükşehir ve Ortahisar’da farklı bir parti yoktu, aynı parti görevdeydi. Ortahisar Belediye Başkanı yine aynı isimdi. Eğer bu kadar proje şuanda daha yeni yapılıyorsa, o zaman dönüp kendilerine bakmaları gerekiyor. Demek ki geçen yıllarda şehre çok da fazla bir şey yapmamışlar.”

ORTAHİSAR BİR KALIBA SIKIŞTI!

“Ortahisar Belediyesi 2014 yılında kuruldu, 7 senedir borçlarını artırmaya devam ediyor. Ortahisar Belediyesi çok önemli bir belediye, 330 bin nüfus az değil, nüfus olarak 23 ilden büyük bir ilçe. Bütçe yaratılabilir ama Ortahisar Belediyesi bir kalıp içine sıkıştı, büyüyemiyor. Bu kentte, Belediye’ye gelir getirecek projeler çok rahat yapılır. Herkes iyi insandır, Ahmet Metin Bey de öyle olabilir ama yönetimini tartışırım. İyi insan olmak önemli ama iyi yönetici olmak başka bir şey.”

VİZYONLARI BU KADAR

“Şehir dışında yaşayan vatandaşlarımız dönüp memleketlerine geldiklerinde ‘Bu şehir ne hale geldi?’ diye tepki gösteriyorlar. Bana bir kişinin çıkıp da, ‘Evet şehrimiz çok güzel, harika bir kent oldu.’ dediğini duymadım bugüne kadar. Bu şehrin yaşanabilir olması için yönetimlerin ortak akla önem vermesi gerekmekte. Güzelim Boztepe’nin ne hale geldiği ortada. En azından yeşil alan olarak orası elimizde kalmıştı, baktığınızda orayı da kaybettik. Şimdi orada viyadüklerin üstünü yeşil kaplamayı düşünüyorlar, ne yazık ki vizyonları bu kadar.”

KÜÇÜMSERSENİZ VAHİM OLUR

“Şehirlerarası Terminal tabii ki önemli ve olması gereken bir yatırım. Ancak bu konuda da ortak akıl işletilmedi. Şehirde kime sorsak yer seçiminin yanlış olduğunu dile getiriyor. Altı tane İl Başkanı bir araya gelip orada dere yatağından dolayı bir sıkıntı olduğunu, ilerleyen dönemde sorun yaşanabileceğini dile getiriyor ama kimse dinlemiyor. Bunun üzerine kalkıp Meclis toplantısında, ‘Bu projeyi vatandaşımıza sunarak yüzde 65 oy aldık.’ diyorlar. Böyle konuşarak size oy vermeyen yüzde 35’i küçümser, fikirlerine saygı duymazsanız şehir için çok vahim bir durum ortaya çıkar. Biz burada istediğimizi yaparız demek oluyor. Yüzde 65 oy aldık, yetki bizdedir anlayışını ben güç zehirlenmesi olarak görüyorum. Böyle bir ifade kabul edilemez, hepimiz birlikte bu şehirde yaşıyoruz.”

ÇOK GÜZEL İŞ DEDİLER AMA…

“Trabzon Havalimanı’nda daha bakımın üzerinden bir yıl geçmeden, yeni onarıma ihtiyaç duyuldu. Bakım yapıldığında çok güzel iş oldu dediler ama daha bir yıl geçmeden çok güzel dedikleri iş yaşamadı. Gerçekten ciddi bir para harcandı orada. Bu paralara rağmen bir yıl sonra yeni bakıma ihtiyaç duyuluyorsa başka sıkıntılar var demektir. Bunu teknik olarak, kullanılan malzemeden işçiliğe kadar araştırmak lazım. Bu paralar, milletin verdiği vergilerden toplanıyor, çok üzülüyorum gerçekten.”

ACI VERİCİ DURUM

“Trabzon Müzesi’nde yaşanan durum gerçekten acı verici. Elimizde tarihi bir değer var ama kıymetini bilmiyoruz. Yeryüzünde insana ne kadar değer verdi isek, tarihe de işte o kadar değer veriyoruz. Neden biz bu hale geldik aslında ona bakmak gerek. Bu kadar kıymetli değerimiz varken neden zarar veriyoruz o araştırılmalı. Biran önce oradaki sıkıntı giderilmeli.”

SANKİ BURADA MÜDÜRLÜK YAPACAK KİMSE YOK!

“Şehirde turizmden çok önemli bir ekonomik girdimiz var ama ne yazık ki neredeyse iki yıldır Kültür ve Turizm Müdürü atayamıyoruz. Trabzon’da bu işi yapacak kimse yok mu, tabii ki var. Başka görevler için de durum aynı, şehirde sanki müdürlük yapacak kimse yokmuş gibi gidip dışarıdan transfer ediyoruz. Trabzon böyle bir şehir değil, ilimizin bu hale getirilmesine daha fazla müsaade etmeyeceğiz.”


BAŞKANLIK DA VEKİLLİK DE ÇOK KIYMETLİ

“Ben CHP’nin Ortahisar’da İlçe Başkanıyım ve bunu cidden önemsiyorum. Görevimin sorumluluğunu bildiğim için de yoğun tempo harcıyorum. Üzerimdeki sorumluluğu yerine getirmem lazım ve o ruh ile partimiz, daha iyi yere nasıl getirebilir diye enerji harcıyoruz. Partimiz için yapmamız gereken ne varsa onu yapıyoruz. Hedefim parti içerisinde, memleketim için faydalı bir birey olabilmek. Bu anlamda karşıma çıkan her fırsat için bana düşen ne sorumluluk varsa onu yapmaya hazırım. İlçe Başkanlığı yapacaksam yaparım, başka bir sorumluluk verilecekse onu da yaparım. Belediye Başkanlığı da, Milletvekilliği de çok kıymetli görevler. Şunu tercih ederim, bunu tercih ederim demek bence yanlış olur ancak şunu net şekilde söyleyeyim ki üzerime düşen hangi görev ve sorumluluk olursa en iyi şekilde yapmak için mücadele ederim.”

SIKINTILAR ORTADA

“Ülkemizde ve şehrimizde ekonomik sıkıntılar en büyük dert konusu. Bunların aşılması için seçim istiyoruz ama bu kararı almıyorlar. Her an seçim olacakmış gibi ülke gündeminden kopmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkenin durumu belli, sıkıntılar ortada. Sürekli her yerdeyiz, her gün ayrı toplantımız var, her gün ayrı ilişki kuruyoruz. Güzel gelişmeler olacak, seçim kararı alındığında adayımızı belirleyip sahaya ineceğiz.”

Editör: Haber Merkezi