CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman beraberindeki İlçe Sekreteri Abdurrahman Yıldız ve Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Oktay Söğüt ile birlikte Gülcemal projesi dolgu alanını inceledi. İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Oyman Akyazı tarafındaki bölgede kıyı tahkimatlarında çökmeler meydana geldiğini ve buranın yeniden yapılması gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bir tane blok devasa ve yüksek maliyetli olduğuna göre yapılan her hata/eksik ek maliyet demektir. Bu bölgeye harcanan paraların halkın parası olduğu unutulmamalıdır. Kıyı tahkimatı konusunda yeni bir ihaleye girmek mevzu bahis midir? Şehir merkezi tarafındaki bölgede ise tahkimatın bulunmadığı ve o bölgede dolguların sürekli denizle dağıldığı görülmektedir.”

BİTMEYECEĞİ GÖRÜLÜYOR
“İkinci olarak kötü kokuları gidermek için 3 Kasım’da açıklanan ve 22 Aralık’ta ihale sözleşmesi imzalanan sanat yapıları (atık su menfezleri) söz verildiği 150 gün içerisinde bitmediği ve kısa süre içerisinde bitmeyeceği görülmektedir. Kötü kokular bölgede devam etmektedir ve verilen sözde durulmazsa sıcak havaların gelmesiyle yine şehre doğru geleceği aşikârdır. Burada çalışma yapılmakta mıdır? Yoksa Terminal projesindeki gibi yükleniciyle ilgili sıkıntılar mı vardır?”

PROJENİN BAŞLANGICI HATALI
“Son olarak Gülcemal güldürmüyor; projenin ne olacağı belli olmadığı gibi bu bölgenin çok umursanmadığı, daha önceki belediye başkanının projesi olması ve belirsizliği nedeniyle ağır işlendiği izlenimi vermektedir. Ancak böylesine devasa bir alanın doldurulması yüksek maliyeti yanında şehrin kıyısına ve doğasına zarar vermektedir. Bu projenin başlangıcı hatalıdır, projeye devam eden hatalıdır, ağır hareket edip halen belirsizliği koruyan da hatalıdır. Dolgunun daha fazla devam etmemesi, doldurulan alanın geri dönüşü olmadığı için bir an önce düzenlenmesi, projenin artık belirlenmesi ve fatih mahallesi bölgesinde oluşan doğal kumsal alanın korunması gerekmektedir.”


 

Editör: Haber Merkezi