CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü’nün binada yaptıracağı tadilatının fiyatını eleştirdi.

Rektörlük binasında yapılacak olan tadilatın 3,2 Milyon TL olduğu ve yenilenecek makam odasında rektörün dinlenme bölümü, tuvalet ve banyosunun da olacağı ileri sürüldü.

Hacısalihoğlu, "Şaşırdık mı hayır tabi ki benzer bir uygulamayı büyükşehir belediye başkanında da görmüştük. Lüks, şatafat, bol keseden harcama sizlerin, İBAN'lar bizlerin. O parayı keşke asıl gereksinim olan eğitim harcamalarında kullanabilseydin sayın rektör" değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan harcamanın lüksüne vurgu yapan CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, "Hükümet her felaket sonrası vatandaşa iban numarası veriyor, yardım topluyor. Neden? Çünkü devletin kasası boş. Peki o kadar verilen vergiler nereye gidiyor ki, devlet ikide bir vatandaşından bir de yardım adı altında para toplayabiliyor. Ben söyleyeyim size, lük araçlara, lük makam odalarına gidiyor. Ülkemizde yaşanan yangın ve sel felaketinde onca insan hayatını kaybetmişken, yüzlerce insan evinden ocağından olmuşken, devlet baba vatandaşlarından para topluyor, ama bizim rektörlüğümüz lüks, banyolu makam odaları yaptırıyor.

Trabzon Üniversitesi Rektörünün makam odası, sekreteri, şoförü ve özel kalemi için yaptıracağı tadilatın fiyatı 3 milyon liranın üzerindeymiş. Şaşırdık mı hayır tabi ki benzer bir uygulamayı büyükşehir belediye başkanında da görmüştük. Lüks, şatafat, bol keseden harcama sizlerin, İBAN'lar bizlerin. O parayı keşke asıl gereksinim olan eğitim harcamalarında kullanabilseydin sayın rektör" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi