CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya “Yüzlerce insanımızın, çocukların okula giderken kullandığı bu köprü beşik gibi sallanıyor. Derenin suyu bu dönemde çok yüksek. Köprünün tahtaları çürümüş. Allah korusun bir çocuğumuz, bir vatandaşımız suya düşerse bunun hesabını kim verecek?  Buradan Ortahisar Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Herhangi bir can kaybı yaşanmadan bu köprünün bir an önce elden geçirilmesi, sağlamlaştırılması, çürüyen tahtaların değiştirilmesi daha güvenlikli hale getirilmesi gerekiyor” dedi.

Trabzon’un Ortahisar İlçesi’ne bağlı İncesu Mahallesi’nde -eski adıyla Karakaş Mahallesi’nde- bir hayırseverin yaptığı tahta köprü yıllardır bakımsız ve ilgisiz kaldığı için her geçen gün çürüyor. Binlerce insanın kullanmak zorunda olduğu bu tahta köprüyü, okula giden çocuklar dahil bölgede bulunan, köylerde yaşayan tüm vatandaşlar kullanıyor. Köprünün üstüne çıkarak tehlikeyi yakından inceleyen CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi:

KÖPRÜNÜN TAHTALARI ÇÜRÜMÜŞ

“Üstünden geçerken bile ayakta durmakta zorlandığımız bu köprüden, okuluna gidebilmek için geçmek zorunda olan çocuklarımız var. Market alışverişini yapmak için bu köprüden geçmek zorunda olan kadınlarımız, vatandaşlarımız var. Otobüs, dolmuş durakları karşı tarafta kalıyor, toplu taşıt kullanmak için köprüden geçmek zorunda olan binlerce insanımız var. Yüzlerce insanın kullandığı tahta köprü beşik gibi sallanıyor. Kenar korkuluklarından tutun, tahtalarına kadar köprü adeta dökülüyor, beşik gibi sallanıyor. Kenar korkulukları, zemin tahtaları çürümüş, köprü çok güvenliksiz. 

BU ÇAĞDA BU KÖPRÜ…

“Sayın Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i göreve çağırıyorum. Okuluna gitmek için bu köprüden geçmek zorunda olan bir çocuğumuz bu dereye düşerse, bu köprüyü kullanmak zorunda olan vatandaşımız bu dereye düşerse, bunun hesabını kimse veremez. O nedenle bir an önce buraya bir ekip gönderin ve bu köprüyü güvenli hale getirin. Bu çağda bu köprü, bu görüntü Trabzon’umuza yakışmıyor. ”

Editör: Haber Merkezi