SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak dere yataklarında devam eden projelere tepki gösterdi. Başkan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına rağmen Akçaabat’ta Galanima Dere yatağında devam eden et tesisi inşaatın ardından yaklaşık 1.5 kilometre ileride sanayi tesisi inşaatı yapılacak olmasına anlam veremediklerini belirtti.

FELAKETE DAVETİYE
Başkan Bak, sel ve heyelan felaketlerinden ders alınmadığını belirterek, “Tüm uyarılara rağmen belediyeler dere yatağına yapı yapmaktan vazgeçmiyor. Bu anlayışın önüne geçmeliyiz. Yanı başımızda yaşanan felaketten ders çıkartmıyoruz, ders alıp akıllanmak için Akçaabat’ta da ölüm mü olması gerekiyor? Bu yapılarla derelerin yönleri bile değişti. Felakete davetiye çıkartılıyor” dedi.

TEPKİLERE RAĞMEN
Bak: “50 metrelik dere yatakları yanlış uygulamalar ile 5 metreye kadar düşürülmüş durumda. Bu bölgede bir afet olsa sonucunu düşünmek bile istemiyorum. Et tesisi inşaatı tüm tepkilerimize rağmen devam ediyor. Aynı bölgede sanayi sitesi inşaatı da başlayacak. Belediye bu ısrardan vazgeçmeli, doğa ile inatlaşılmamalı.”

TEHDİT ALMAK İSTEMİYORUZ!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun’da yaşanan selin ardından dere yatakları ile ilgili konuşarak, “Dere yataklarını ıslah edeceğiz, oralardan da tehdit almak istemiyoruz. Yıkımsa yıkım, inşa ise inşa, ihya ise ihya, yapacağız” demişti.

Editör: Haber Merkezi