Oyman, şehirde yapılan yatırımların birçoğunun sorunlu olduğunu belirtti. Oyman, “Şehri ayağa kaldıracağınıza alaşağı ettiniz. Boztepe viyadükleri kentin mezar taşı olmuştur. Ve mezar taşın üstü örtülmez. Şimdi örtmeye çalışıyorlar” dedi.

TÜM DERTLERİ EKREM İMAMOĞLU OLMUŞ

İlçe Başkanı Oyman, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Üzerimde sorumluluk hissediyorum. Şehirde en çok ben koşmak zorundayım. Çok güzel geri dönüşler var. 86 mahallede temasımız oldu. Mahallelerimizin sorunlarını artık biliyoruz. Şehirde sorunlar yumak haline gelmiş. Nereye el atsak farklı sorunla karşılaşıyoruz. Kenti yönetenler mahallelerimizin sorunlarını bilmiyor. Eğer sorunlar çözülmüyorsa ve sorunları bildiklerini iddia ediyorlarsa demek ki kimsenin dertleriyle dertlenmiyorlar. Bu kadar sorunlar karşı karşıyayız ama tüm dertleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmuş. Bayramlaşma ziyaretine geldi, gidişinden sonra bütün iktidar yöneticileri sıraya geçtiler, başkanımızı hedef aldılar. Bu tavırlar demek ki bir tedirginliğin göstergesi. Kendi işinizi yaparsanız hiçbir tedirginliğiniz olmaz.

ALTYAPI MUHTEŞEM GİRİŞİMLE KALDI

Muhalefet her şeye karşı klişesinden vazgeçmemiz lazım. Faydalı olabileceğimiz her noktada fikirlerimizi paylaşabileceğimizi beyan ettik. Geleceğe karşı sorun yaratacak her bir şeye görevimiz o zarardan en kısa sürede karşı tarafı döndürmek. Kentin alt yapı projesi. Muhteşem girişimdi. Ancak girişimde kaldı. Disiplinsiz çalışmayla kent farklı yerlere geldi. Reşadiye kavşağına karşı çıktık. Gelinen noktada yıkmak istiyorlar. Harcanan paraya, zamana yazık. Yıkmak da parayla.

BELEDİYEYİ AKVARYUMDA BORÇ YÜKÜNDEN KURTARDIK

Bugün Tünel Akvaryumun açılışı var. Buraya 175 bin ziyaretçi garantisi vermek istediler. Karşı çıktık, belediyeyi borç yükünden kurtardık.

ŞEHİR HASTANESİNE HASTA NASIL YETİŞTİRİLECEK?

Şehir Hastanesinin yerine eleştirimiz oldu. Maç günlerinde bir sahil yolunda 4 şerit park olmuş, tek şerit kalmış. Yarın farklı bir şeyle karşılaştığımızda bir hastayı yetiştirmek için ne yapacağız? Konumu farklı yerde olabilir. Yapılacaksa en verimli yerde yapılmasına karşı net durduk fena mı ettik?

ŞEHRİ AYAĞA KALDIRACAĞINIZA ALAŞAĞI ETTİNİZ

Boztepe viyadükleri..20 yıldır Çukurçayır, Boztepe’de yaşanan çarpık kentleşmeyle beraber bir de viyadükleri koyduk. Kentin dokusuna iyice zarar verdik. İktidar ‘bu kadar yatırım yaptık muhalefeti memnun edemedik’ diyor. Önemli olan muhalefetin memnun olması değil, şehrin bir yerlere gelmesi. Bugün ayağa kalkmadık. Bu kadar yatırımlarla şehrin ayağa kalkması gerekiyor. Kime sorarsanız sorun sitemler çok duyacaksınız. Şehri ayağa kaldıracağınıza alaşağı ettiniz. Boztepe viyadükleri kentin mezar taşı olmuştur. Ve mezar taşın üstü örtülmez. Şimdi örtmeye çalışıyorlar. Olmaz.

YATIRIMLARI DEĞİL SATIŞLARI KONUŞUYORUZ

Bugün sosyal belediyecilikle, tarımla ilgili konuşalım çok isteriz. Esnafa, dolmuşa herkese karşı yardımları konuşalım.. Toprağa karşı yatırımları konuşamıyoruz, toprağın satılmasından konuşacağız. Taşınmaz satılmasından bahsederken önce Büyükşehir Belediyesinden başlayacağız.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN MALİYETİNE SATIŞ

Bu dönem içerisinde Trabzon Büyükşehir Belediyesinin satılığa çıkardığı taşınmazların listesini paylaşmıştık. Şimdi yenilerini eklediler. Akaryakıt istasyonu.. Ocak ayında rica minnetle açtırdığımız katlı otoparkın geçtiğimiz hafta satışıyla karşılaştık. Şükür ki Akçaabat Mersin’de sahili de satmaya kalktılar ama halk bir şekilde dik durdu, milletvekilimiz ziyaret etti. Oluşan kamuoyuyla satıştan vazgeçtiler. Otopark bu şehrin ihtiyacı. 2016 yılında istimlak süreciyle başladı. 2018’de inşaatla devam etti. 2021’de katlı otoparkın 150 milyon TL’ye mal olduğunu ifade ettiler. 2022’de 150 milyona sattılar. İlana verseler ‘Trabzon Büyükşehir Belediyesinden maliyetine satış’ diye ifade etseler yeridir. Bugün bir alanı kamulaştırmak isteseniz, kamulaştırma bedelinin altından zor çıkarsınız.

GELİRE İHTİYAÇ VAR DENİRKEN BORÇ ÖDÜYORLAR

Bu şehre yatırım yapmak için gelire ihtiyacımız var diyorlar. İcraata baktığımızda borç ödüyorlar. Ortada yükünle borç var. Borcu ödemek için ellerindeki mal varlığını yok yere satıyorlar. Kimse kusura bakmasın. Yönetimlerin beceriksizliği var. Bütçe yapıyorsunuz. Bütçe 3 ayda bitiyor. Ek bütçe istiyorsunuz. Önlem almak amacıyla olduğunu belirtiyorsunuz, burada sıkıntı var.

TERMİNAL BİNASINDA 40 MİLYON ZARAR

Terminal binasının ihalesini iki sefer yaptılar. İlk ihaleyi 59 milyona ihale ettiler. İkinci ihale 100 milyon lirayla ihale ettiler. 40 milyon zarar var. İlk ihalede eksik evrak varsa belediyenin hatası. Yönetimlerde beceriksiz var diyorsam kimse alınmasın.

MEVCUT TERMİNALİ SATARSANIZ KARŞINIZDA BİZİ BULURSUNUZ

Elimizde bir karar daha var. Mevcut terminal yeri. Yaklaşık 20 dönümlük kıymetli bir arazi. Onun da satış kararını çıkardılar. Sayın Murat Zorluoğlu’na özellikle seslenmek istiyorum. Şehir merkezinde bu kadar yapılaşmanın olduğu yerde elinizdeki arazi çok değerli. Buranın belediyeye kazandırılma hikayesini öğrenmenizi tavsiye ederim. Orayı sakın satmaya kalkmayın. Satış muamelesi görürsek karışınızda bizi bulursunuz.

8 YILDA 200 MİLYONA YAKIN BORÇ YAPMIŞ

Aynı tavır Ortahisar Belediyesinde devam ediyor. Borçlara karşılık taşınmaz satıyorlar. Yeni kurulmuş bir belediye, 8 yılda 200 milyona yakın borç yapmış. Devasa bir belediye binası yaptılar. Bağımsız bölüm diyerek bir kısmını sattılar.

4 KATLI KOMPLEKS YOK YERE İHALEYE ÇIKARILIYOR

Geçen 2 nolu Beşirli’nin Pazar yeri satışıyla karşılaştık. 2007 yılında Pazar yeri, itfaiye ve otopark yapılması olarak kamulaştırılarak ihale edildi. Bugünkü satışın geçmiş yıllarda yavaş yavaş zeminini hazırlamışlar. Salı günü ihale yapıldı. Mahalleli Pazar yeri arıyor. 12 milyon muhammen bedelle satışa çıkarıldı. 4 katlı kompleks yok yere ihaleye çıkarılıyor.

Editör: Haber Merkezi