MHP Maçka eski İlçe Başkanı Faruk Genç, Maçka’nın Akmescit Mahallesi Camii mevkiinde yaşadıkları yol sorunu ile ilgili yetkililere seslenerek, “Yaklaşık 4 aydır yolumuz kapalı durumda. Bu yol 3 mahalleye bağlanıyor ve 60 haneye ulaşımı sağlıyor. 1981 yılında da aynı sorun sebebiyle büyüklerimiz şahıs arazisini kendi aralarında 275 lira para toplayarak satın almışlar. 36 yıl önce burayı yol yapabilmek için mahalleli drenaj sisteminden tutunda da, istinat duvarına varıncaya kadar imece usulü birlikte çalışmışlar” dedi.

4 HANENİN YIKILMA TEHLİKESİ VAR

Yaşadıkları sorun ile ilgili yetkili kurumların topu birbirlerine attığını kaydeden Genç, “Günümüze geldiğimizde ise bu yol artık kullanılamaz hale gelmiştir. 60 haneye alternatif yol ise 2-3 kilometre daha fazla mesafeyi içermektedir. Bu yol varken herkes evine rahatlıkla ulaşabiliyordu şimdi bir sürü mahalle dolaşarak evlerimize gidebiliyoruz. Aynı zamanda yoldaki çökmeler o kadar büyük ki yolun bu kısmına yakın dört hanede yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bizim yetkililerden talebemiz bu yolun biran önce yapılmasıdır” diye konuştu.

BU YOL KİMİN YETKİ ALANINDA?

Yol sorununu kimin çözeceğine vurgu yapan Genç, “Trabzon Büyükşehir oldu ve en fazla yol ağına sahip ilçelerden biri de Maçka, bizlerin merak ettiği bu yol kimin yetki alanında? Bu yolu Büyükşehir mi, Maçka Belediyesi mi yoksa 1981 yılındaki gibi köy halkı kendi imkanları ile mi yapacak? Ramazan ayında bu yol nedeniyle teraviye bile gidemiyoruz. Yetkili kurum kimse, köy halkı olarak bizde elimizden gelen desteği vereceğiz. Amacımız kimseyi eleştirmek değil, sorunumuza çare bulmaktır” ifadelerini kullandı.

Karadenizde sonnokta özel haber / Meryem AKGÜN

Editör: Haber Merkezi