AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora Cumhurbaşkanlık Hükümet Sisteminin Ekonomi üzerindeki tesiri hakkında mukayeseli bilgilendirmelerde bulundu.

“Yeni Anayasa Değişiklik Paketi ile önerdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükmet Sistemi aynı zamanda bir ekonomik reform niteliğindedir. Siyasi kazanımlarının yanında ekonomik kazanımlarını da gözden kaçırmamak gerekir.
 
Bakınız, Türkiye en büyük ekonomik kayıpları ne zaman yaşadı? 70’li ve 90’lı yıllarda. Peki bu dönemlerin en büyük özelliği nedir? Çok partili, kısa süreli ve azınlık hükümetlerinden oluşmasıdır. Fazla uzağa gitmeyelim,  7 Haziran seçimlerini hatırlayalım. Seçim sonuçları açıklandığında oluşan belirsizlik ortamından faydalanan terör örgütleri palazlandı, hemen başkaldırdılar. Türk Lirası değer kaybetti.
 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu durum tarih oluyor. 5 yıllığına seçilen Cumhurbaşkanı, kuracağı hükümet ile yatırım programını uygulayacak.
 
Krizlerin panzehiri istikrardır. İstikrarlı hükümetlerin temel özelliği yatırım yapmalarıdır. Ekonomik istikrar siyasi istikrarla gelir. Siyasi istikrar da güven getirir. Güven ortamı varsa yatırım olur üretim artar. İşsizlik azalır. Ekonomiye güven ortamında ise ihracatımız da artar, yatırımcıların ülkemizi tercihi de artar, turizm gelirlerimiz de artar."

Editör: Haber Merkezi