SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Çukurçayır Mahallesi’ndeki Çukurçayır Belediyesi eski binasının Trabzonspor’a verilmesine karşı çıkan mahalleliler, bu karara karşı eylem düzenlediler. 65 bin nüfuslu mahalledeki belediye binasına itfaiye veya karakol yapılmasını istediklerini belirten mahalleliler, Trabzonspor’a şehrin farklı bir noktasından farklı bir taşınmaz verilebileceğini savundular.

GÖRMEZDEN GELİNEMEZ
Mahalleli adına konuşan Hamza Kantekin, “Biz Trabzonspor sevdalısıyız elbette takımımıza katkı sağlanmasını isteriz ancak; mahallemizdeki itfaiye ve karakol ihtiyacı da görmezden gelinemez. Herhangi bir trafik sıkışıklığında mahallemize itfaiye giremiyor. Bizim için acil olan itfaiye ve karakoldur. Bu konudaki taleplerimizi tüm yetkili makamlara ilettik, ancak aşama kaydedemedik” dedi.

MECLiS’TE KABUL EDİLDİ
Öte yandan söz konusu Çukurçayır Belediyesi binasının İnönü Mahallesi’nde mülkiyeti Trabzonspor Ticari Ürünler ve Turizm İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi’ne ait yol ile başabaş trampa edilmesi maddesi Ortahisar Belediyesi gündeminde oylandı. Oylama sonucunda Çukurçayır Belediyesi binasının Trabzonspor’a verilmesi kararlaştırıldı. MHP’li meclis üyesi Ayşe Kabadayı binanın okul olarak kalmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi