Dernekpazarı Kaymakamı iken Diyarbakır Vali Yardımcılığına tayin olan Murat Yıldız, Dernekpazarı’ndan sevgi seli ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Meslek hayatına 2012 yılında Trabzon Kaymakam adayı olarak başlayan Giresun-Bulancaklı olan Murat Yıldız, 2016 yılında Dernekpazarı kaymakamı olarak görevine atanmıştı. 15 Temmuz sonrası süreçte OHAL’den sorumlu Trabzon Vali Yardımcı olarak ilave görev verildi. Kaymakam Yıldız görev yaptığı Trabzon’da 2 konuda rekor kırmayı da başardı.

5 yıl kesintisiz Dernekpazarı’nda görev yapmasıyla; (Of, Çaykara, Dernekpazarı’ndan oluşan) Solaklı Vadisi’nde Cumhuriyet tarihi boyunca en uzun süre görev yapan kaymakam oldu. 2. 9 yıl boyunca “Kaymakam Adaylığı, Vali Yardımcılığı ve Kaymakamlık” görevlerinin tümünü Trabzon’da yaparak, Trabzon’da en uzun süre görev yapan  mülki idare amiri oldu. Diyarbakır Vali Yardımcılığı görevine başlamak için Dernekpazarı’ndaki görevine veda eden Murat Yıldız, Dernekpazarı halkının yoğun ilgisi ve gözyaşlarıyla uğurlandı. 

Dernekpazarındaki 5 yıllık görev süresi boyunca bir çok inşai, sosyal ve kültürel proje ve uygulamayı hayata geçiren Murat Yıldız'ın ilçeden ayrılmasına 1 gün kala yayınlanan kendisinin de yer alıp türkü söylediği ''HAYDE DERNEKPAZARI-2'' isimli türkü klibi ve kendisinin kaleme aldığı duygusal veda mesajı vatandaşların hüzünlendirerek sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Kaymakam Murat Yıldız'ın vatandaşlarla vedalaşmasında gözyaşları ve hüzün bir aradaydı.

Editör: Haber Merkezi