300 KİŞİLİK İMZA TOPLANDI

Trabzon’un Maçka İlçesi Ocaklı Mahallesi Beyaztaş mevkiinde geçen yıl özel bir firma taşocağı kurmak için ilgili makamlara müracaat edip gerekli izinleri almıştı. Ancak Beyaztaş’ta taş ocağının kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar üç yüz kişilik imzalı dilekçeyi Ocaklı Köyü Sosyal Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği öncülüğünde mahkemeye teslim etti. Mahkemenin nihai karar verene kadar yürütmeyi durdurduğu öğrenildi.

GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Ocaklı Mahallesi Beyaztaş mevkiine taşocağı kurulması hakkında mahkemenin verdiği karar hakkında açıklamalarda bulunan Ocaklı Köyü Derneği Başkanı Nizamettin Alan, “Beş aydır Beyaztaş hakkında mahkemenin vereceği kararı heyecanla bekliyorduk. Mahkeme nihai kararını verene kadar Beyaztaş’a taşocağı kurulması çalışmasını geçici olarak durdurdu. Biz de mahalle sakinleri olarak bu kararla mutlu olduk” dedi.

HEPİMİZİ SEVİNDİRDİ

Dernek Başkanı Alan; “Mahallemizden olup yaşamlarını gurbette sürdüren insanımız doğup büyüdükleri topraklara geldiklerinde buluşacakları piknik alanı konumundaki Beyaztaş Mevkiinin bu kararla doğal haliyle korunacak oluşu hepimizi sevindirmiştir. İnşallah mahkeme burada taş ocağına izin vermez. Şimdilik durduruldu. Ümidimiz bu yöndedir” diye konuştu.

Karadenizde sonnokta özel haber / Sönmez ÇAK

Editör: Haber Merkezi