Doğu Karadeniz Bölgesi Çevre Düzeni Planı’nda Erzincan’dan Karadeniz’e inmesi planlanan demiryolu hattı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. Tirebolu-Gümüşhane-Bayburt, Of-Çaykara-Bayburt-Erzurum, Ortahisar-Torul-Erzincan hatları ile birlikte iç bölgelerle bağlanması öngörülen projeyle ilgili görüşlerini aktaran AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, “Demiryolu projesinin Of’tan geçmesi hem doğu ilçelerine hem de bölge illerine büyük katkılar sağlayacak” dedi.

ÇALIŞMALAR BAKANLIKTA

Terzioğlu, “Bizim çalışmalarımız Ulaştırma Bakanlığı’nda. Ama şuanda daha netleşmiş bir durum yok. Son kararı Bakanlığımız verecek. Projenin deniz yoluyla bütünleşmesi için bu projenin Of’tan geçmesi şarttır. Proje Of’tan geçerse başta şehrimize, Of’umuza,  doğu ilçelerimize, Rize’ye, Artvin’e büyük katkılara verecektir. Demiryolu projesinin Of’tan geçmesi için Of’ta tüm STK’lar olarak siyasiler olarak belediye başkanımızla projenin sıkı takipçisiyiz. İnşallah bu projenin bir ayağı da Of olacak” diye konuştu.

BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Eski belediye başkanımız ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral Bey döneminde çalışmalar yapılmıştı. Projenin daha rantabıl olması için şehir olarak kalkınabilmek için projenin Of’tan geçmesi gerekiyor. İyidere vadisinde yapılacak olan lojistik merkezle ilgili de demiryolu bağlantısının kurulması hem doğu ilçelerimize hem de bölge illerine çok büyük faydalar sağlayacaktır. Bayburt ile de tünelle birlikte yol bağlantısı sağlanacak. Demiryoluyla da bütünleştiği takdirde güzel bir proje olacaktır. Ayrıca Of üzerinden deniz yoluna da ulaşmış olacaksınız.

BİZİM İÇİN VAZGEÇİLMEZ…

İyidere vadisinde kurulacak olan lojistik ile ilgili Of’a geldiği zaman 12-13 metre arasında lojistiğe ulaşıyorsunuz. Bu az bir nimet değil. Ben bu mega projenin Of’tan geçeceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde demiryolu projesinin Of’tan geçmesi için kendisine çalışmalar konusunda bilgi verilmişti. Ama tabii takdir yukarısınındır. Ama bizim için vazgeçilmez bir projedir.

Karadenizde sonnokta / Hüseyin TERZİ

Editör: Haber Merkezi