SONNOKTA HABER MERKEZİ - Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Dolaylı Mahallesinin yoluna uzun zamandan beri gece vakti inşaat atıkları ağırlıklı olmak üzere hafriyat ve çöp döküldüğünü ifade eden Dolaylı Mahallesi Muhtarı Ali Faik Şenel, yaşanılan bu durumun sorun yarattığını dile getirdi.

Başta Dolaylı olmak üzere birçok mahallenin ana yolunun girişi olan bu bölümde dökülen çöpler yangına sebep olunca Muhtar Şenel olmak üzere mahalle sakinleri bu duruma tepki gösterdi. Şenel, “Hacımehmet Tüneli yapıldıktan sonra kullanılmaya başlanan, Trabzon yönünden gelen eski yoldan Dolaylı yolu girişinde her gün dökülen çöp ve inşaat artıkları sorun yaratıyor.” dedi.

KAMERA İLE SORUN ÇÖZÜLÜR
Şenel, gece karanlığında molozları döken sorumsuz bu insanlara engel olamadıklarını belirterek şunları söyledi: “Tam mahallemizin giriş yoluna dökülüyor molozlar. Gecenin bir vaktinde inşaat artıkları, onarım molozları ve diğer çöpleri arabalarla gelip yola döküp gidiyorlar. Sabah kalktığımızda bu çirkin manzaralarla karşılaşıyoruz. Belediyelerimizden yardım bekliyoruz. Molozları temizlemek için ilgili kurumları aradığımızda da muhatap bulmakta çoğu zaman zorlanıyoruz. Bu çöpler yüzünden yangın da çıktı. Yarın ilerde daha da sıkıntıya kalmamak için bu durumu engelleyip sorumlular tarafından gerekenin yapılmasını istiyoruz. Bölgeye konulacak kamera sistemi ile sorun çözülür diye düşünüyorum.”

ENDiŞE DUYULUYOR
Dolaylı Mahallesi sakinleri de moloz dökme işi engellenemezse bundan cesaret alan bu sorumsuzların yakında mahalle içlerine kadar atıklarını boşaltmalarından endişe duyduklarını belirterek, kent merkezine yakın en büyük yerleşim merkezlerinden biri olan Dolaylı'nın çevre kirliliği ve tehlike yaratan bu sorunun bir an evvel giderilmesi için Ortahisar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin acilen çözüm üretmelerini istediler.

Editör: Haber Merkezi