Uzun yıllar Yomra Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ömer Yıldırım’ın akademisyen oğlu Harita Mühendisi Doç. Dr. Volkan Yıldırım’ın AK Parti’den Yomra Belediye Başkanı adayı olması bekleniyor. Yerel yönetimlerle ilgili birçok projede görev aldığı öğrenilen KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan Yıldırım’ın akademik camia, siyasetin önde gelen isimleri ve ilçe halkından aday olması yönünde yoğun baskılar aldığı ortaya çıktı. Yıldırım’ın önümüzdeki hafta içerisinde adaylık konusunda kararını vereceği öğrenildi.

AKADEMİSYENLER HAZIRLANIYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, politika kurullarına yaptığı 76 kişilik atamada, akademik kökenli, konusunda uzman kişileri tercih etmesi yaklaşan yerel seçimler öncesinde, belediye başkanlığı adaylığı sürecinde de gözleri üniversitelere çevrilmesine neden odu. Birçok akademisyen aday adayı olmak için başvuruda bulunmaya hazırlanırken, Trabzon’da da birçok akademisyenin aday adayı olmak için hazırlık yaptığı öğrenildi. 5 Kasım - 12 Kasım tarihleri arasında aday adayı olmak için başvuruda bulunacaklar arasında Trabzon’da bir isim oldukça dikkat çekiyor. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde görevli olan KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan Doç. Dr. Volkan Yıldırım’ın adı Yomra Belediye Başkan aday adaylığı için geçiyor.

SEÇMENE BAĞLI
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Volkan Yıldırım şunları söyledi: “Bugüne kadar hiçbir zaman görev talep etmedim. Bundan sonra da etmeyeceğim. Akademik hayatım boyunca yürüttüğüm idari görevlerin hiçbirinde talepkâr olmadım. Fakat Türkiye’de özellikle yerel yönetimlere akademik bir dokunuş, akademik bir merhamet eli değmeli. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmada bu çok önemli. Çünkü kalkınma yerelden başlar, genele gider. Genelde ki başarı için, önce yerelde hedefleri tutturmak gerekir” diye konuştu. Projeleri ve yoğun akademik faaliyetleri arasında çok fazla siyasete zaman ayırmayan Doç. Dr. Yıldırım seçmenin sıcak bakması halinde adaylık için geri durmayacak ve sonrasında da projeleri ile önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi