Selahattin ÖZCAN - Sonnokta 

Milletvekili Hamzaçebi, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu.

ÇÖZÜM BEKLENMEMELİ

“CHP olarak amacımız halkın mutluluğunu ve refahını artırmaktır. Halkın cebine giren parayı artırmak amacındayız. Milli gelirin daha fazla artmasını sağlamak düşüncesindeyiz. Bir Ekonomi Masası kurduk ve Türkiye’nin 81 ilini kapsayan rapor hazırlayacağız. Gittiğimiz illerde CHP iktidarında çözümlerin neler olduğunu da anlatıyoruz. Uygulanan ekonomi politikasının çıkışı yoktur, bu iktidardan bir çözüm beklenmemelidir. Keşke çözebilseler, sorunlar çözülse biz de mutlu oluruz ama çözemezler. Türk lirasının değer kaybettiği, benzin ve mazota her gün zam geldiği bir ekonomide geleceğin iyi olması mümkün değildir.”

” LİYAKATA, EHLİYETE ÖNEM VERİLMELİ “

Mazot fiyatı altı ayda yüzde 250 artmıştır. Benzin fiyatı aşağı yukarı yüzde 240 oranında artmıştır. Bu durum başarısız ekonomi politikasının sonucudur. Bunları düzelteceğiz. Bu sorunlar çözümsüz değildir ve ülkemizin kaynakları çok. Ülkemizin büyük bir potansiyeli ve büyük bir özel sektör gücü var. Kamu sektörü iyi yönetildiği takdirde, liyakata ve ehliyete önem verildiğinde işler yoluna girecektir. Kamuda değerli kadrolar var ancak maalesef mevcut iktidar döneminde partizan atamalarla bu isimler bir kenara itilmiştir. Bunları yeniden iş başına getireceğiz. Kamuda liyakate değil de lidere sadakate önem verirseniz sonuç bu olur.”

EKONOMİMİZİ AYAĞA KALDIRACAK KADRO VAR!

“Göreve geldiğimizde Türk ekonomisini ayağa kaldırabilecek kadrolarımız var. Herkes önünü görecek, kimse geleceğinden endişe etmeyecek. Her geçen gün insanlarımız ceplerine giren paranın değerinin arttığını görerek refahın yükseldiğini hissedecektir. Bunun için yollardayız. Bunu da başaracağız.” 

KAZANMA ŞANSLARI YOK

“Cumhurbaşkanı Erdoğan imkânı olsa önümüzdeki Haziran ayına kadar seçime gitmemeyi düşünüyor. Görevde olan bir Cumhurbaşkanı yetkisini süresinin sonuna kadar kullanmak ister. Ama bilse ki bugün seçim olsa iktidarı ve Cumhurbaşkanlığını kazanırım, elbette erken seçime gitmenin yollarını ve çarelerini arar. Ancak şu anda bu çareyi aradığını görmüyorum. Şöyle de bir gerçek var ki ekonomide doların, benzinin, doğalgazın fiyatının her gün yükseldiği bir dönemde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizlerle ilgili açıklaması ile enflasyonun yükseleceğini ve doların daha da değer kazanacağını düşünürsek önümüzdeki kış çok zor geçecektir.”


ON BEŞ YIL GERİ GİDİLDİ

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kasım ayına bile kalmadan seçimi bir ihtimal olarak kafasında değerlendirdiğini düşünüyorum. Ama seçimi ne zaman yaparlarsa yapsınlar bu iktidar kadrolarının seçimi kazanma şansı yoktur. Bu iktidarın Türkiye’ye bir şey verme imkânı kalmamıştır. Yirmi yılı aşkın süredir Türkiye’yi yönetiyorlar, bu sürenin sonunda Türkiye on beş yıl geriye gitmiştir.”

TRABZON YAZILIM MERKEZİ OLACAK

“Trabzon’u Avrupa’nın yazılım merkezi yapacağız. Bölge için büyük bir projemiz var. Duman yok, baca yok, çevreyi kirletme yok, yapılaşma yok, sadece yazlım yapacağız. Bu ülkede yetişen genç beyinleri bu işe tahsis edeceğiz. Bunun alt yapısını oluşturuyoruz. Bunu teşvik edeceğiz ve Avrupa’nın yazılım merkezi haline geleceğiz. Üniversitemizdeki TEKNOPARK’ı çok daha ileriye taşıyıp yazlım merkezi ile milyonlarca dolarlık bir geliri Trabzon ve Türkiye ekonomisi sağlayacaktır.”

KARADENİZ ÖNEMLİ BÖLGE

“ Biz Trabzon’u ve Karadeniz Bölgesi’ni ülke ekonomisine katkı sunan çok önemli bir bölge olarak görüyoruz. Bir ilden yetişen siyasetçiler genellikle kulağa hoş gelen cümleler söylerler ancak sonra tercihler başka yerlere kaydırılır. Karadeniz illeri için fındık ve çay önemli ekonomi girdilerdir. Bakıyoruz ki vatandaşımız fındık ve çay fiyatlarını takip etmekten yorulmuş durumda, insanımızı bu açmazdan inşallah kurtaracağız.”
 

Editör: Haber Merkezi