Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz Rize ve Trabzon Şubelerini kapsayan bölge turu çalışması düzenledi. Önce Rize’deki ardından Trabzon’daki TÜED Şubelerini ziyaret etti. Bölgede yürüttüğü çalışmaları Rize TÜED Başkanı Recep Ali Derman ve Trabzon TÜED Başkanı Burhan Bayraktar ve bazı yöneticilerle birlikte bölgedeki çalışmaları hakkında basını bilgilendirdi.

ARAZİ BULAMIYORUZ

TÜED Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, “Rize’de ve Trabzon’da yaşayan tüm ihtiyaçlı emeklileri ev sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Bu bölgede bu konuyla ilgili çalışmalar yaptık. Yönetimlerle istişareler yaptık. Uygun büyüklükte hazine arazisi bulmak amacıyla Milli Emlak ile temas kurduk. Ancak yeterli büyüklükte toplu konut siteleri inşa edebileceğimiz hazine arazileri bulamadık. İhtiyaçlı emeklilerimizi 240 ile 300 lira arasında değişen taksitlerle ev sahibi yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

TOPLU KONUT İSTİYORUZ

Kurnaz, “Rize ve Trabzon’daki belediye başkanlarımızı da devreye sokarak bu bölgedeki hazine arazileri bize devredilerek veya şahıs arsalarını satın alarak toplu konut sitelerini hayata geçirmeyi arzuluyoruz. Terk edilmiş köy okullarını bahçeleriyle birlikte de TOKİ marifetiyle alıp toplu konut alanlarına dönüştürmeyi arzuluyoruz” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞECEKLER

Kurnaz, “Trabzon ve Rize’den yerel kıyafet giyinmiş seksen kadar kişiyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret edip bu çalışmamızı aktarıp ev sahibi olmayı arzuladığımızı belirteceğiz. Biz bu çalışmamızda TOKİ ile işbirliği yaparak Trabzon’da 3 bin Rize’de bin 500 konut inşa etmeyi amaçlıyoruz. Bölgenin coğrafi yapısı gereği uygun büyüklükte arazi olmadığından ayrı ayrı yerlerde bu toplu konut projelerini hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Karadenizde sonnokta / Sönmez ÇAK

Editör: Haber Merkezi