İYİ Parti Ortahisar Belediyesi Grup Başkan Vekili Berrin Tezel Erkuloğlu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği Türkiye’nin en büyük sorunu olduğunu ifade eden Erkuloğlu, “Ne acıdır ki 21.yüzyılın neredeyse birinci çeyreğini geride bıraktığımız bu günlerde toplumsal cinsiyet eşitsizliği Türkiye’nin açık ara en büyük sorunlarından biri ..

Ne zaman kadın hareketinden söz edilse ya kaderden söz edilir ya da ;’kadın hakları ,erkek hakları yoktur ,insan hakları vardır ‘diye söylenen bir söylemle karşılaşırız .Bu söylendiğinde aklımdan hep şu sorular geçer;

Erkek evinde karısından dayak yiyor da biz sessiz mi kalıyoruz?

Erkek çocukları sırf erkek oldukları için okula gönderilmiyor da biz alkış mı tutuyoruz?

Erkek gece sokağa çıktığında ya da karanlık bir sokakta tacize uğrama kaygısı ile korkular içinde yürüyor da biz ‘ohhh olsun bu saatte sokağa çıkılır mı hiç çıkarsan bu gelir başına mı diyoruz.

Erkekler tacize ve tecavüze uğruyor da biz kıyafetinden dolayı tahrik etti mi diyoruz

Namus ya da töre yüzünden öldürülüyor da biz görmezden mi geliyoruz ?!

Tersine çevrildiği zaman bütün çıplaklığıyla ortaya çıkıyor aslında “insan hakkı var“ kavramının kadın haklarını kapsamadığı !

Eğer bir yerde mağdur edilen birileri varsa orada hak ihlalleri vardır ve bu ihlaller sonucunda “insan” başlığının tanımlamaya yetmediği bir hareketin ortaya çıkması da kaçınılmaz oluyor!

Bugün kadınlar erkek egemen bir yapıyla mücadele etmek zorunda kalarak hukuk önünde eşit haklara sahip olmalarına rağmen hala temelinde ‘eğitimsizlik’ yatan pek çok haksızlığın mağduriyetini yaşıyor.

Her yaş ve her sosyo-ekonomik guruptan kadınımızın kişilik haklarına ve bedenine yönelik tecavüzden cinayete kadar geniş bir aralıkta artan şiddet olaylarına şahit oluyoruz.

Akla ,vicdana ,insani değerlere sığmayan bu duruma karşı durmak kadın - erkek  her birimizin sorumluluğudur !

Kadınlar hangi şart altında olursa olsunlar şiddetle alakalı olan konularda korunmalıdır .Ülke olarak bunun için gerekli çok önemli hukuki metinlere sahibiz !!

 Kadın; nesilleri büyüten,

Kadın; dünyayı geliştiren dönüştüren,

Kadın; geleceğimiz olan çocuklarımıza insan olma yolculuğunda yol gösterendir

Toplumun aynası olan kadınlarımızı koruyalım ve hep birlikte “kadına şiddete hayır “ diyelim

Sevgi ve saygılarımla...” dedi.

Editör: Haber Merkezi