SELAY SAYKAL  - SONNOKTA

Ortahisar ilçesinde 7 Aralık günü geçekleşen olayda, eşi Y.E. ile tartışan M.E., evde besledikleri 3 aylık Scottish Fold cinsi kediyi duvara fırlattı. Sesler üzerine komşuların ihbarı ile eve polis ekibi sevk edildi. Evden kaçan M.E.’nin eşi Y.E. kocasından şikâyetçi oldu. Komşuların yardımıyla veteriner kliniğine götürülen kedinin yapılan ilk muayenede beyninde ödem oluştuğu belirlendi. Polis tarafından gözaltına alınan M.E.'ye kediye şiddet uygulamaktan dolayı 1500 TL idari para cezası uygulandı.

YAVRU KEDİ 10 GÜN SONRA ÖLDÜ

Hayvanseverlerce özel bakıma alınan ancak durumu ağırlaşan yavru kedi tedavi altında tutulduğu veteriner kliniğinde 10 gün sonra öldü. Trabzon Hayvanları Koruma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, M.E. hakkında ‘hayvana işkence’ suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

'ADLİ VAKA OLMASINI SÖYLEMİŞTİK’

TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, olayın kedi ölmeden önce adli vaka olarak incelenmesi için yetkililere talepte bulunduklarını söyledi. Kurban, “Dernek olarak yetkililere ulaştık ve şahsın 1500 TL idari para cezasıyla kurtulmaması gerektiğini olayı adli vaka olmasını söylemiştik. Maalesef kedimiz öldü, yaşama tutunamadı. Kedi duvara çarpıldığı için ağır darbeler almıştı, iç kanama ve beyninde ödem oluşmuştu. Bunlar sonucu kedimiz ancak 10 gün hayata tutunabildi" dedi.

Kedinin vücudunda aldığı darbeler nedeniyle ödem ve sonrasında deformasyonlar olduğunu anlatan Kurban, “Şiddet sonucunda hayvanın vücudunda önce ödem oluyor sonra şişip patlıyor. İnsan vücudu da darbe aldıktan sonrasında hemen belli olmaz ama belirli bir zaman geçtikten sonra morarma ve sararma olur. Kedinin cildi de o şekilde oluşacaktı ama maalesef hayvanın ömrü yetmedi. 10 gün hem ona bakan kızımız hem biz onunla yatıp kalktık. Her gün aklımız ondaydı. Onun yaşadığı her acıyı yüreğimizde hissettik. Takipçilerimiz de onu sürekli aradı sordu, destek vermek ve ona bakmak isteyen çok kişi oldu" dedi.

Hayvana işkence yapıldığını kaydeden Kurban, "Kedi o kadar çok darbe almış ki, yaşadığı şey bir anda olacak gibi değil. Hayvanın davranışlarından, korkusundan da devamlı şiddete uğradığını anladık. Şu da bizi çok duygulandırdı, kedi ölürken bile dokunulduğu zaman mırlıyordu. Onun yaşaması için çalıştığımızı, hepimizi hissetti. Bu bizi çok üzdü. Bu adam yasaya göre 3 aydan 6 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. İnşallah ceza alır da diğer olaylara örnek olur. Hiç kimse bundan sonra hayvana şiddet uygulayamaz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi