SONNOKTA ÖZEL HABER - Türkiye’de etkili olan ekonomik krizin her sektöre olduğu gibi sağlık sektörüne de darbe vurduğu gelişmelerle anlaşılıyor. Birçok kamu hastanesinde görev yapan binlerce sağlık çalışanına döner sermaye katkı payları ödenmedi, bazı hastanelerde de stajyer öğrencilerin yemekleri de kaldırıldı. Dövizdeki yükseliş nedeniyle kamu ve üniversite hastanelerinde ithal tıbbi teknolojik ürün ve ilaçların temininde de çok ciddi sıkıntılar baş göstermeye başladı.

HAYAT KURTARICI AMA…
KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimliği’nden Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’ne giden yazıda, “Bölgemizin tek Aferez Merkezi olan hastanemizde, bazı hastalarda hayat kurtarıcı olarak uygulanan plazmaferez için gerekli olan, “Terapötik Aferez Seti” stoklarımızda tükenmiş olup, çıkılan tüm satın alımlara hiçbir firma teklif vermediğinden dolayı alım gerçekleştirilememiştir. Bu haliyle hastanemizde plazmaferez tedavisi yapılamamaktadır” denildi.


Başhekim Prof. Dr. Halil Kavgacı

ACİLEN ÇÖZÜM GEREKLİ
Başhekim Prof. Dr. Halil Kavgacı tarafından gönderilen yazıda ayrıca, “Hastanemize hasta sevki veya yönlendirmelerinde bu durumun dikkate alınması için ilgili sağlık kuruluşlarının bilgilendirilmesi, ayrıca bu sorununun acilen çözümüne yönelik işlem tesis edilmesi hususunu, bilgilerinize ve gereğini arz ederim” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi