Trabzon’un Maçka ilçesi Akarsu Mahallesi’nde faaliyet sürdüren 3 HES projesinin ardından 4. HES projesi de gündeme gelince mahalleli ayağa kalktı. Tarihi İpekyolu’nun bir kolunun geçtiği, Rusların zamanında demir yolu hattı döşediği alanda yapılması planlanan projeye mahalle sakinleri tepki gösterdi. Gümüşhane’ye en kısa bağlantı yolunu içinde barındıran ve yazın 4-5 bin nüfusun yaşamını sürdürdüğü mahallede olası felaketten korkuluyor.

ANLATMAYA GEREK YOK
Mahalle Muhtarı Naci Yavuz ile mahalle sakinlerinden Mustafa Çiçek, Giresun’da yaşanan Dereli felaketinin bir benzerinin Akarsu’da yaşanması ile Maçka’da büyük bir afet meydana gelebilecegini öne sürdü. Muhtar Yavuz, “Doğaya baktığınızda her şey ortada, benim anlatmama gerek yok. Allah korusun oluşacak bir heyelanla ilçemiz yok olabilir. İşte yaşanan tahribat gözlerinizin önünde” şeklinde konuştu.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN
Mahalle sakini Mustafa Çiçek ise, “Buraları yapan kişilerin mahalleye uğradıkları dahi yok. Belki gelip buraları görseler ellerini vicdanlarına koyup ‘yeter’ derler. Burada 10 metre kar oluyor ve yukarıdan kayıp geliyor. Birilerinin önlem alması lazım. Yeni yapılacak olan proje için Danıştay’dan karar beliyoruz. Belediye meclisleri bu işi dün onaylamadı, bugün onaylıyor. Ne değişti acaba” dedi.

Editör: Haber Merkezi