SONNOKTA BAHATTİN BAŞTÜRK - Trabzon, 2-6 Mayıs tarihleri arasında dev bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Erkoç Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Ustabaş ile Demet Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Demir’in fikri ile Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş katkılarıyla Ertana Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Kayalar organizatörlüğünde Ramada Otel’de gerçekleşen G-61 Toptan Üstü Satış Etkinliğinde gelişmiş ve gelişmekte olan firmalar Trabzon’da buluştu. Sektörde önce 81 firmanın stant açtığı etkinliğin son gününde katılımcı firmalar ile Trabzon’a alış veriş yapmaya gelen yaklaşık bin kişilik misafir Uzungöl gezisine çıktı. G-61 zirvesinin ev sahipleri Nuri Ustabaş, Halil İbrahim Demir, Halis Güneş ve Tezcan Kayalar, misafirleri ile tek tek ilgilenerek Uzungöl’ü gezdirdiler.

G-61 ZİRVESİ BULUŞTURDU
Erkoç Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Ustabaş, memleketi Trabzon’da G-61 Toptan üstü Ticari satış organizasyonu düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapılan satış organizasyonlarının ilkini Trabzon’da gerçekleştirdik. Zücaciye, plastik, hediyelik, cam, oyuncak ve kırtasiye sektörlerinde imalatçı ve ithalatçı olmak üzere 81 firma katıldı. Katılımcı 81 firmanın müşterilerini de Trabzon’a davet ettik. Yaklaşık bin kişinin katıldığı organizasyonunda, Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar toplantı dışında Trabzon’un turistik yerlerini gezdiler. Bugün de bizler organizatörler olarak misafirlerimizi Uzungöl’e getirdik. Birlik beraberlik içinde bir gün geçirdik” diye konuştu.

TİCARETİMİZ RENKLENDİ
Kente gelen misafirleri Trabzon’da ağırlayan Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, “Özgüneş olarak yine Trabzonlu olan Erkoç Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Ustabaş ile Demet Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Demir ile bu organizasyonu istişare ettik. Uzun bir süredir de birlikte çalıştık. Nuri Bey’de Halil İbrahim Bey’de aylarca uyku uyumadılar. İkisi de Trabzonlu olan kardeşlerimiz memleketlerinde etkinlik yapmak için var güçleri ile çalıştılar. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Trabzon’un ekonomisinin canlanması ticaretinin gelişmesi için ellerini taşın altına koydular. Trabzon’a canlılık geldi, bereket geldi. Karadeniz’i hiç görmeyen insanlar buraya geldiler. Aileleri ile birlikte kentimizi gezdiler. Trabzon halkı misafirperverliğini konuklarımıza en iyi şekilde gösterdiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Yeniden nice bu tür organizasyonlarda buluşmayı Allah bizlere nasip etsin. Bu tür etkinlikler ticaretimize renk ve canlılık katıyor” ifadelerine yer verdi.

KARADENİZ’İ GÖRDÜLER
Zirvenin Genel Koordinatörü Ertana Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Kayalar, “Bu organizasyon 51. organizasyonumuz. Organizasyonumuzun ana teması İstanbul İstoç’ta bulunan ithalatçı ve imalatçı firmaları yurt içi ve yurtdışındaki müşterileri ile buluşturmak. Bundan önceki organizasyonlarımızı fiziki şartlardan dolayı Akdeniz bölgesinde düzenlerdik. Trabzonlu işadamlarımızın aynı zamanda da fuar katılımcılarımızın ısrarı üzerine bu organizasyonumuzu Trabzon’da düzenlemeyi düşündük. Daha önceleri de böyle düşüncemiz olmuştu ama hem konaklama anlamında hem de salon anlamında yeterli alt yapıyı oluşturamamıştık” şeklinde konuştu.

TURİSTİK MEKANLARI GEZDİLER
Kayalar, “Bundan sonra bu tarz organizasyonları Trabzon’da düzenlemek bizim için de önemli olacaktır. Karadeniz Bölgesi herkes tarafından merak edilen bir bölge. Katılımcılarımız çok keyifli zaman geçirdi. Bizler organizasyon olarak katılımcılarımızı Uzungöl’e götürdük. Fuar saatlerini katılımcıların şehri gezebilmesi için 15:00-00:00 saatleri olarak belirledik. Katılımcılarımız gün içinde kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler akşamları da alış verişlerini yaptılar” dedi. Öte yandan Uzungöl’ü gezen misafirler Uzungöl’ü çok beğendiklerini dile getirerek, Uzungöl’de alış veriş yaptılar, bol bol horon oynadılar” dedi.

ARABALAR TRABZON, DİYARBAKIR VE ANKARA’YA
G-61 Toptan Üstü Ticari Satış Organizasyonun sonunda etkinlikten alışveriş yapanlar arasında çekilen çekilişle 3 Adet 2018 model araç hediye edildi. Çekilişte araçlar Trabzon, Diyarbakır ve Ankara illerine çıktı. Trabzon’dan aracı Özgüneş firması kazanırken aracın teslimini Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş aldı. Ankara’dan Şımarık AVM Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Coşkun, Diyarbakır’dan ise Yüce Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüce araçları teslim aldılar. G-61 sorumluları Nuri Ustabaş, Halil İbrahim Demir ve Tezcan Kayalar araçları kazasız kullanmalarını dileyerek kazananları tebrik ettiler.

Editör: Haber Merkezi