Henüz bitmeyen projeyle ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesinin sınıfta kaldığını ifade eden Aslan, Ganita’da bulunan mendireğe proje kapsamında yapılan kaplamanın dalgalar sayesinde yerinden söküldüğünü iddia etti. Trabzon’un artık mavinin ve yeşilin kucaklaştığı bir kent olmadığını ileri süren Arslan, “Sivil toplum örgütlerinin, koruma kurullarının, bilim insanlarının ve şehrin diğer dinamiklerinin yaşadığımız çevrenin toplum yararına kullanılması noktasında, kent kimliğinin varlığının ve devamının öneminin bilincinde olarak yeni yapılaşmaların oluşumunda etkin rol oynaması gerekmektedir.
 Ne yazık ki, Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu aşamada sınıfta kalmıştır. Daha geçen hafta, Ganita’nın kuzeyinde ucube gibi duran mendirek; dalgaların gazabına uğradı. Mendireğin orada olması ayrı bir tartışma konusu. Kesinlikle kaldırılmalı. 

SADECE MENDİREK YIKILDI
Ganita sahilinin doğal yapısına kavuşması için bu çok önemlidir. Ama asıl önemlisi, bu proje kapsamında bu mendireğin kaplanması sonrasında dalgaların, yapılan çalışmaları yerle bir etmiş olmasıdır. Bu küçük bir doğal afet. Sadece mendirek yıkıldı. Daha da beteri olabilir. 120 kilometrelik sahil bandına sahip olan şehrimizde arıtma tesisleri işlevsel değil ve atık sular her ne kadar aksi iddia edilse de direkt denize gidiyor” ifadelerine yer verdi. 

NEDEN BİLİME ÖNEM VERİLMİYOR
Arslan, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Şimdi şunu sormak istiyoruz, bu kadar uyarıya rağmen onca masraf edilerek yapılan ve henüz açılışı bile yapılmadan yerle yeksan olan bu yatırımın hesabını kim verecek? Bunlar kimin parası? Neden bir plan yok? Neden bir program yok? Neden bilime önem verilmiyor? Neden kentin tarihine sahip çıkılmıyor? Kentin göğsüne saplanan viyadükler, akarsu yataklarına yapılan kamu yatırımları, yerle yeksan olan sahiller ve daha niceleri. Bu gibi örneklerle ortaya koyduğunuz makyaj siyaseti artık toplumumuz nezdinde kabul görmüyor. Yaptığınız makyaj işlerinin ömrü kadar siyasi ömrünüz kaldığını hatırlatmakta fayda görüyoruz” 

Editör: Haber Merkezi