Trabzon’un doğal yapısını korumuş en güzide yerlerinden biri olan Ganitanın yeniden eski günlerine dönmesi ve yerel halk ile yerli ve yabancı turistlerin vakit geçirebilmesi için Ganita ile Faroz arasında 200.000 m2 alanda ganita-faroz arası sahil bandı düzenlemesi projesi tüm hızıyla devam ediyor.

2023'E KADAR TAMAMEN BİTECEK

Trabzon halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin araçları dışında Meydandan, Uzunsokaktan, Maraş Caddesinden ve Kunduracılar Caddesinden  yürüyüş ile bu bölgeye ulaşmasının plandığı projenin 2023'e kadar resmen tamamlanması bekleniyor.

HATLARLA BAĞLANACAK

Ganitada; seyir terasları, güneşlenme alanları, tematik bahçeler, küçük meydanlar, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolu kesintisiz Faroz’un batısındaki mevcut hatlara bağlanacak.

SONBAHAR MEVSİMİNDE GANİTA BİTECEK

Projeyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Zorluoğlu "Ganita projemiz Faroz’a kadar 2,5 kilometrelik bir projedir bunun Ganita kısmını bu yaz bitirmeyi hedef demiştik fakat bazı ekonomik olumsuzluklar nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi burada da biraz yavaşladı, fakat sonbaharda Ganita kısmını hizmete açacağız diğer kısmını 2023 yılında hizmete açacağız komple 2023 yılında Ganita-Faroz arası muhteşem bir çekim merkezi olacak." dedi. 

Editör: Haber Merkezi