SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Beşirli Gülcemal dolgu alanı başta olmak üzere şehir genelini esir alan kötü kokuya karşı çalışma sürdürüyor.

Konu ile ilgili Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş şunları söyledi: “Kokuya önemli ölçüde neden olan kanalizasyonları menfezlerden ayrıştırma çalışması hızla devam ediyor. 10 adet derenin ve kanalizasyonun 7’sinde ayrıştırma tamamlandı. Diğerlerinin de de 1-2 aya kadar tamamlaması düşünülüyor. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmaları da sürdürülüyor.”

İSABETLİ BİR DEĞİŞİM
“Yapılan çalışmalar sırasında derelere, yağmur suyu kanallarına, menfezlere bağlanmış birçok kanalizasyon ve atık su tespitleri yapılıyor. Keşmekeş bir durum yani. Bu tür şeylerle karşılaşıldığında anında ayrıştırma işlemi gerçekleştiriliyor. Bu anlamda şehrin tamamını içeren içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının gelecek için ne kadar isabetli bir değişim olduğu ortaya çıktı. Maalesef alt yapıda arapsaçı bir durum var. Sıkıntının giderilmesi adına uğraşıyoruz ama takdir edilmeli ki yılların birikiminin kısa sürede çözülmesi beklenemez.”

BAKTERi UYGULANDI
Aynı zamanda, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri kanalizasyon kapaklarını açmak suretiyle, menfez içlerinde oluşacak kokuyu yok etmek amacıyla, bakterilerin lagunlara yerleşmesi ve üremesi için şok dozlama çalışması gerçekleştirdi. Yine Gülcemal dolgu alanında lagun oluşmuş noktalara püskürtme yöntemiyle koku giderici bakteri uygulandı.

Editör: Haber Merkezi