SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Trabzon’da Ortahisar İlçesinde eğitim veren Soğuksu İstiklal İlkokulu’nun 4/C ve 4/F öğrencileri, öğretmenleri Melek Zengin İloğlu ve İpek Soydan Çoban öncülüğünde ‘Eğitimin Yıldızları Hopo’ yarışmasında saha ziyaretine kalan ‘Geri Dönüşümün Minik Sanatçıları’ adlı projelerinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdiler. Tanıtım toplantısında protokol üyelerinin ve katılımcıların beğenisine sunulan, atık malzemeden üretilen ürünler büyük ilgi gördü. ‘Geri Dönüşümün Minik Sanatçıları’ projesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Soğuksu İstiklal İlkokulu Müdürü Yusuf Vehbi Bayraklı, “Öğrencilerimiz, öğretmenleri rehberliğinde geri dönüşüm malzemelerini kullanarak el emeği, göz nuru çalışmalar oluşturdular. Sınıf öğretmenleri Melek Zengin İloğlu ve İpek Soydan Çoban’ı, minik öğrencilerimizi ‘Eğitimin Yıldızları Hopo’ yarışmalarında final niteliğindeki saha araştırmasına kalmalarından ötürü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

PROJEMİZ İLGİ GÖRDÜ
Öğrencileriyle birlikte atık malzemeleri değerlendiren Soğuksu İstiklal İlkokulu 4/C sınıfı öğretmeni Melek Zengin İloğlu ise, “Geri Dönüşümün Minik Sanatçıları projemiz ile atık problemine dikkat çekmeyi ve öğrencilerimizde atık geri dönüşüm bilincini oluşturmayı, bu bilinci geliştirmeyi amaçladık. Aynı zamanda aşırı tüketim dengesini sağlamak, kağıdı, camı, plastiği ayırmanın yanında evde ve okulda geri dönüşüm projeleri yaparak atıkların nasıl değerlendirilebileceğini öğretmeyi de hedef edindik. Bu şekilde öğrencilerimize eski eşyaları çok daha yeni ve kullanışlı hale getirmeyi, üretmenin hazzını yaşatarak atıklardan kullanılabilir eşyalar tasarlayabileceklerini, ihtiyaçlarını atıklardan da ucuza karşılayabileceklerini, israfın önüne geçebileceğini öğretmek istedik. Bu konuda büyük farkındalık ve başarı sağladık. Projemiz tüm öğrencilerimiz başta olmak üzere başka okullar tarafından da ilgi ve beğeniyle karşılandı. Oluşturduğumuz farkındalıktan ötürü çok mutluyuz. Proje çalışmalarımız esnasında bizlerden desteğini eksik etmeyen okul müdürümüz Yusuf Vehbi Bayraklı’ya, proje çalışmalarımızda en büyük desteği sağlayan mesai arkadaşlarım; Yasemin Akyüz, Selin Seda, Serdar Gül, Çiğdem Yılmaz ile Sevil Demirkale’ye çok değerli velilerime, projenin mimarı 4/C ve 4/F sınıf öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÇABAMIZIN KARŞILIĞINI ALDIK
4/F sınıfı öğretmeni İpek Soydan Çoban ise, yaptıkları çalışmaların öğrencilerin yanı sıra kendilerini de mutlu ettiğini belirterek şu şekilde konuştu: “Ortaya çıkan ürünler, hepimiz adına gurur verici. Ayrıca saha araştırmasına kalmış olmamız da çabalarımızın karşılığını aldığımızın göstergesi. Atık ürünleri yeniden kullanılabilir hale getirerek öğrencilerimize temiz bir çevrenin bilincini aşılamayı ve bu konunun önemini öğretmeyi başardık. Atık konusu artık dünya çapında önem taşıyan bir konu olduğundan bunu başarabilmiş olmak bizim için çok değerliydi. Öğrencilerimiz artık çöpleriyle çevresini kirletmek yerine çöpü bir değere dönüştürecek bu çevre duyarlılığı olan nesiller yetiştirmek adına da ümit verici bir durum. 18 Nisan’da saha araştırması gerçekleşecek ve yarışmanın kazananı belli olacak, umarız sonuçlar herkesi mutlu eder.”

Editör: Haber Merkezi