SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, TEKNOFEST’in önümüzdeki yıllarda Trabzon’da yapılabilmesi ile ilgili konuştu.

Ayvazoğlu: “Pandemi her konuda olduğu gibi bu konuda da bizi yavaşlattı. Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza konuyu arz ettik. Bu işin baş mihmandarı şehrimizin evladı Selçuk Bayraktar ile de görüştük.”

BİR TAKIM KURALLAR VAR
“Şehrimizde herkes bu fikri benimsemiş ve sahiplenmiş durumda. Ancak TEKNOFEST’in de kendi içerisinde bir takım kuralları var; bir yıl İstanbul’da bir yıl Anadolu’da düzenlenmesi gibi. Ülkemizin 100. yılında yani 2023’te TEKNOFEST’in başkent Ankara’da düzenlenmesi yönünde teklifler ve girişimler de mevcut. Anlaşılabilir bir fikir bu.”

BÜTÇE SORUNU ÇÖZÜLÜR
“Bir tarih vermekten ziyade TEKNOFEST’in Trabzon’da düzenleneceği fikrini kabullendirmeyi istiyorum. TEKNOFEST ile birlikte EYOF’ta olduğu gibi birçok tesis Trabzon’a kazandırılacaktır. Mesela TEKNOFEST’in Gülcemal’de organize edilmesi halinde bu alanın alt ve üst yapısının bütçe sorununu çözmüş, bir taşla iki kuş vurmuş olabiliriz.”

Editör: Haber Merkezi