Gümrükçüoğlu, “Almanya’nın, Hollanda’nın ülkelerindeki vatandaşlarımıza bu sistemin anlatılmasına dahi mani olma çabaları ne kadar doğru bir adım atıldığının en net göstergesidir” dedi.

Trabzon genelinde referandum çalışmalarına aralıksız olarak devam eden Başkan Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’ye sağlayacağı katkılara dikkat çekti. 16 Nisan referandumunun ardından Türkiye’nin 16 ayda bir hükümet değiştirme dönemlerini geride bırakacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, “16 ayda bir hükümet değişikliği yaşanan bir ülkede istikrardan söz etmek mümkün müdür? Kalkınmadan söz etmek mümkün müdür? İşte yeni sistem ile bu büyük olumsuzlukları ortadan kaldırmış olacağız. 16 Nisan’da daima kalkınma için, devletimizin en güçlü şekilde yönetilmesi için ‘evet’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Değerlendirmesinde Almanya ve Hollanda’nın ülkelerindeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin anlatılmasına dahi mani olmak istediklerine dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, kararsızlara mesaj vererek özetle şunları kaydetti:
“Almanya ülkemizin yönetim sistemini yenilemesini istemiyor, Hollanda istemiyor, Avrupa istemiyor. Neden? Çünkü biliyorlar ki yeni sistem devletimizin güçlü şekilde yönetilmesini sağlayacak. Biliyorlar ki yeni sistemle ülkemizin geleceğinde istikrar ortamı tesis edilecek. Almanya’nın, Hollanda’nın ülkelerindeki vatandaşlarımıza bu sistemin anlatılmasına dahi mani olma çabaları ne kadar doğru bir adım atıldığının en net göstergesidir. ‘Hayır’ vermeyi düşünen veya vereceği oy konusunda kararsız olan kardeşlerimizin bu noktalara dikkat etmelerini istirham ederim.”

Editör: Haber Merkezi