SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Ortahisar İlçe Örgütü’nün kongresinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Güngör, CHP Ortahisar’a aday olan CHP Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç’ın seçimi kaybetmesiyle il kongresinde aday olup olmayacağının bir etkisi olmayacağını belirtti. Akaç’ın da CHP Ortahisar’a kendisinin aday olmak istediğini kaydeden Güngör, ‘Bizim aday belirlemek gibi bir sorumluğumuz yok’ dedi. Güngör, il kongresinde aday olmayacağı ile ilgili kararını bir ay öncesinden verdiğini ancak bu kararını önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi.

ADAY BELİRLEME SORUMLUĞUMUZ YOK
CHP Ortahisar İlçe Başkanlığına aday olan CHP Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç ile ilgili açıklamalarda bulunan Güngör, “Bizim il yönetimi olarak aday belirlememiz söz konusu değil. Sadece Ortahisar İlçe Örgütümüz için İl Başkan Yardımcımız Celal Bey aday oldu. Bunun sonucunda da seçimi kaybetti. Yani bizim bir adayın ortaya çıkarılmasını sağlamak gibi bir görevimiz yok. Öyle bir sorumluluğumuz da yok” dedi.

KONGRELERİN ETKİSİ OLMAZ
‘CHP Ortahisar’da eski il başkanı Yavuz Karan’ın listesinin kazandığı için Güngör aday il kongresinde artık aday olmaz’ iddialarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Güngör, “Adaylık konusuna gelince ilçe kongrelerimiz devam ediyor. Bu kongreler tamamlandıktan sonra adaylık için kamuoyunu ayrıntılı bir şekilde bilgilendireceğim. Ancak şunun altını çizmek isterim ki Ortahisar ilçe kongresi ve diğer ilçe kongrelerinin sonuçlarının benim adaylık sürecime bir etkisi yoktur. Yani hiç kimsenin ve hiçbir delege tekelinde değildir. Ömer Beyin seçimi kazanması, Celal Beyin seçimi kaybetmesinin benim aday olup olmayacağımla ilgisi yoktur. Adaylığımla ilgili aylar öncesinden vermiş olduğum bir karar var. Bunu daha sonra açıklayacağım” diye konuştu.

ÖMER BEY DESTEK VERECEK
CHP Ortahisar’da üst düzey bir kongre gerçekleştirdiklerini kaydeden Güngör, “Kongremizi çok olgun, barışçıl, üst düzey bir seçim gerçekleştirdik. Ben her iki arkadaşımla da iftihar ediyorum. Bu seçim sürecini her ikisi de çok dengeli ve güzel yürüttüler. Bu konuda her ikisini de tebrik ediyorum. Hangisi kazanırsa kazansın; her ikisi de Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet etmek için yarışa soyundular. İkisi de bizim arkadaşımız. Asla bu konuda taraf olmak veya ayrımcılık olamaz. Seçimden bir gün önce iki arkadaşımla da konuştum. Kim kazanırsa kazansın onun destek olacaklarını söylediler. Ömer Bey, çok yakın dostumdur, Ömer Bey de her türlü desteği verecektir. Bundan asla bir kuşkum yoktur” şeklinde konuştu.

BAZI KIRGINLIKLAR OLDU…
Mahallelerdeki delege seçimlerine de değinen Güngör, “Delege yapılanmasındaki süreçlerde bazı mahallelerde ister istemez ikili listeler yarıştı. Bu ikili listelerin yarışması parti içerisinde ister istemez kırgınlıkları yol açmış olabilir. Ama biz onları aştık. Biz şuanda il yönetimi olarak hatalı olan delege yapısını düzelttik. İtirazları dikkate aldık ve sağlıklı bir delege yapısı oluştu. Bu doğrultuda seçimlerimizi yaptık. Sekiz ilçe kongremizi de gerçekleştireceğiz. Burada asıl olan il kongresidir, kurultayımızdır. Bunu da tüzüğümüzün emrettiği bir şekilde yapacağız” ifadelerini kullandı.

BÖLÜNME ASLA YOK
Güngör, “Bunun ardından partimiz 2019’de yerel seçimler olsun, milletvekilliği genel seçimleri olsun, Cumhurbaşkanlığı seçimi olsun en donanımlı kadrolarıyla hazırlanacaktır. Kesinlikle başarılı olacağına inanıyorum.  Partide asla bölünme, ayrışma diye bir şey söz konusu değildir” dedi,.

ADAYLAR ORTAYA ÇIKACAK
İl kongresinde tek liste veya çift liste iddialarına da cevap veren Güngör sözlerine şöyle devam etti: “Ortahisar ilçe kongresinde ‘Acaba tek liste olabilir mi’ şeklinde bir çalışma yapıldı. Ama olmadı. İlde de tek liste olabilir veya olmayabilir. Bir ay süre var. Bu süre içerisinde adaylar ortaya çıkacak. Bu adayların düşünceleri ortaya çıkacak. Tek aday üzerinde bir bütünlük sağlanabilir mi; buna bakılır. Ama tek aday veya çoklu aday da olsa sonuçta kazanan partimiz olacaktır. Başarılı olacaktır. Seçimin ardından da 2019 için daha güçlü bir şekilde çalışacağız”

Editör: Haber Merkezi