SONNOKTA ÖZEL HABER - Uzun yıllardır Doğu Karadeniz için kurtuluş projesi olarak nitelendirilen, birçok sivil toplum kuruluşunun da yakından takip ettiği ve desteklediği Samsun-Sarp Hızlı Tren Projesi’nde hiçbir gelişme yaşanmaması eleştirilere konu oldu. Bölgenin kalkınmasında ciddi bir öneme sahip olan projenin açıklanmasının üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen hiçbir aşama kaydedilmedi.

BASINCI AZALTACAK
Trabzon’a da ciddi anlamda kazanımlar sağlayacak olan projeyle alakalı Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı, bir rapor hazırladı. Raporda, “Proje, Orta Karadeniz’den Karadeniz’in doğu ucuna kadar Türkiye’nin kuzeyinde Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin illerinin göç vermesini engelleyecek. Ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel açıdan oluşan basınçları azaltacaktır” ifadeleri yer aldı.

ASKIDA KALACAK
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, “Kalkınma anlamında Trabzon’a katkı sağlayacak birçok proje bu iktidar döneminde askıda kalmıştır. Bu da Trabzon’daki göçü arttıran sebeplerden birisidir. Şehrimizin gelişimini sağlayacak projeler gibi bu da hayata geçmeyecektir. Yani kara tren gecikir, belki de hiç gelmez” dedi.

Editör: Haber Merkezi