SONNOKTA MERYEM AKGÜN - CHP Trabzon Milletvekili Haluk Peksen, Trabzon ziyaretinde Maçka’da partililerle bir araya geldi. Peksen, partililere yaptıgı konusmada Sümela Manastırı ile ilgili çarpıcı degerlendirmelerde bulundu. Peksen, “Maçka’da bir senaryo oynanıyor. Bir sürü bilgi geldi fakat gördügümüz durum su ki tadilat yapılıyor gerekçesi ile Sümela Manastırının kapalı olması koskocaman bir yalan. Sümela’da tadilat falan yapılmıyor, aylardır sıkı bir sekilde takip ettim. Simdi de geldim, bizzat gördüm” dedi.

KAFA MESELESİ 
Peksen, “Tas düsebilecegi ihtimaline karsılık yapılan ihale de Nisan ayından itibaren hiçbir sey yapılmadı. Buranın kapalı kalması bir kafa yapısı meselesidir. Manastır neden kapalı tutuluyor? Elbet bizlerin bir fikri var ama niyet okuma pesinde degiliz. Yüklenici firmaya hiçbir hak edis ya da ödeme yapılmaması aslında her seyi ifade ediyor. Niyetleri, Maçka’nın lehine degildir. Maçkalıyı issizlik nedeniyle göçe mahkum etmektir” diye konustu.

KAPATMAK İHANETTIR
Vekil Peksen, “Turizmden evine ekmek götürenler, Sümela’nın kapalı kalmasını çok agır bir sekilde ödüyor, ödemeye de devam ediyor. Yalnızca Sümela Manastırı’nı gezen turist sayısı 450 bin, Trabzon’a gelen turist sayısı 2,5 milyon. 450 bin turist yabancı, yerli turistten bahsetmiyorum. Gelen turist Sümela Manastırına saskın saskın bakıp gidiyor. Sümela Manastırını kapatmak ihanettir. Bunu dünyanın gündemine tasıyacagım. Önümüzdeki ay kalabalık bir grupla Sümela Manastırına gelecegim” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi