CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, gazetemizi ziyaret ederek Genel Müdürümüz Hasan Bahadır’a önemli açıklamalarda bulundu. Trabzon’un sorunlarının boyunu aştığını belirten Pekşen, “Trabzonlu işadamları, fabrikatörler, sanayiciler vardı. Türkiye’de ses getiriyorlardı. AKP iktidarı ile birlikte Trabzonlu müteahhit yok. Batma noktasında. Trabzonlu işadamı, sanayici kalmadı. Hepsi bitti. Büyük bir silindir Trabzon’un üzerinden geçiyor. Bürokrasi yok, bölge müdürlükleri yok. Şehir çok fazla kaybediyor. Gençlerimiz şehirde kendilerine bir yaşam planlayamıyorlar. Farklı şehirlere gitmek istiyorlar. Şehir sahipsiz. Şu seçim döneminde bari havalimanını yaptıralım” dedi.

16 YILDIR İHANET..
Havalimanının Trabzon’a yakışmadığını belirten Pekşen sözlerine şöyle devam etti: Her 150 yolcu bir personel demektir. Bu iç hat ise iki katıdır. Yani 300 yolcu bir personel demektir. Bu Trabzon için müthiş bir istihdam alanıdır. Bu coğrafi avantaj başka hiçbir ilde yoktur. Bu coğrafi avantaj Türkiye’de başka hiçbir ilde yoktur. Trabzon’un bu coğrafi avantajını Türkiye’ye sağlayacağı ekonomik, kültürel, siyasi güç 16 yıldır sürekli ihanete uğruyor. Trabzon’un hu gücü 16 yıldır bir şekilde çöktü.

SÜMELA’NIN ZARARI BÜYÜK
Sümela Manastırı’nı açtıralım. Sümela neden kapalı. Sümela’yı kime peşkeş çekeceksiniz. Orayla ilgili yasa çıkardılar. Özelleştirme yasası çıkardılar. Gelip bir yandaş teklif verecek ‘ben işleteceğim’ diyecek. Bir turist bin dolar demektir. Sümela’ya kapandığı güne kadar 450 bin yabancı turist geliyordu. Yani yılda Trabzon’a 450 milyon dolar para kazandırıyorlardı. Ancak 4 yıldır kapalı olduğu için yaklaşık 2 milyar dolar şehir para kaybediyor.

TAŞI TRABZON’A DÜŞÜRDÜLER
Bakın turist gemileri nerede? Sümela kapanmadan önce 15 kruvaziyer gemisi gelmiş, Sümela kapandıktan sonra bir tane kruvaziyer gemi gelmemiş. Esnaf, nakliyeci, taşımacı, otel, rehber kaybetti. Sümela neden kapalı? Taş düşecekmiş. Sümela’dan bir tane taş düşmüş de birisi görmüş mü onu? Taşı Sümela’ya değil, Trabzon’un ekmeğine düşürdünüz. Taş tencereye düştü. Bu şehrin insanlarına yazık. Vakfıkebir’den seçilen milletvekilimiz, Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımına başlayacağını söylemişti. Hani nerede? O vekile soruyorum, inekleri orada otlamaya devam edecek mi? Bunun bir açıklamasını yapsınlar.

Editör: Haber Merkezi